Rum & Cola kippenvleugels [recept]

Het is weer tijd voor een nieuw recept 😉 Met rum & cola dit keer, in een bijzondere combinatie met kippenvleugeltjes. Dit recept is ideaal als voorgerecht,  met een groepje vrienden lekker op de bank genieten van een heerlijk gerecht en een goede rum erbij. Ik zou bv. de Plantation Gran Añejo Guatemala kiezen, briljant rum voor klein prijsje... Maar goed, terug naar het recept voor de rum&cola kippenvleugels. Het recept is voor ca. 8-10 porties: Wat heb je nodig?e219e2bd5a6cad1c903756f64511a20b
 • 1500 gr. Kippenvleugels
 • Zwarte peper
 • 1 theelepel chili-olijfolie
 • 240 ml. Cola
 • 60 ml. Rum (naar keuze, kies hier bijv. een spiced rum als bijv. The Kraken)
 • 3 theelepels hete saus
 • 2 theelepels honing
 • 1 theelepel boter
Bereiding:
 1. Verwarm de oven voor op 230º C. en beleg een bakplaat/schaal met bakpapier. Leg hier de kip op en besprenkelen deze met chili olie. Bestrooi het geheel met zout en peper. Draai de kip in in de schaal om, om de andere kant van de kip met olie te besprenkelen. Bak de kip in de oven gedurende 45 tot 60 minuten of tot de kip diep goudbruin van kleur is, en super krokant. (dit lijkt een lange tijd op een hoge temperatuur, maar dat is wat ze zo geweldig maakt, gewoon doen :D).
 2. Terwijl de kip bakt kun je aan de glazuur/saus beginnen. Combineer de cola, rum, hete saus, honing en boter in een kleine steelpan. Breng het geheel aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur tot medium-laag en laat ongeveer 30 minuten staan tot het reduceert tot een verdikt glazuur.
 3. Haal de kip uit de oven en bestrijk royaal met glazuur, zet de kip daarna nog heel even terug in de oven. (ongeveer 5 minuten) Serveer met de rest van het glazuur en veel servetten...
Genieten maar! Fijn weekend en laat u het even weten als u ook zo gesmuld heeft van deze rum & cola kip??