Drambuie Hot Toddy

Drambuie Hot Toddy
Het geheime recept van Drambuie is niet veranderd sinds 1745. Ontwikkeld door de Koninklijke Apotheek in Edinburgh voor de jonge prins Charles Stuart tijdens zijn verovering van Schotland, combineert het het beste van Schotland met de meest exclusieve kruiden. Na de nederlaag bij Culloden, moest de Bonnie Prince voor zijn leven vluchten en gaf hij het recept van dit elixir door aan kapitein John MacKinnon als dank voor zijn onwankelbare loyaliteit. Vele jaren is het recept verborgen gebleven op het Isle of Skye tot de faam zich in 1870 vanuit het Broadford Hotel begon te verspreiden. De locals noemden het brouwsel ‘An Dram Buidheach’, wat staat voor ‘the drink that satisfies’. Onder een afgeleide van deze omschrijving is Drambuie in 1893 gepatenteerd door James Ross. In 1912 overgenomen door de familie MacKinnon (niet direct verwant aan kapitein John) die het tot op de dag van vandaag produceert. Het recept van deze heerlijke whiskylikeur gemaakt van Schotse malt whiskies, pittige Schotse heidehoning en diverse kruiden is echter een goed bewaard geheim. Hoe dan ook, ‘The spirit of Drambuie lives on’, wereldwijd! Deze herfst gaan we allemaal aan de Drambuie Hot Toddy. Een warme drank die in Schotland veel gedronken wordt om lekker op te warmen na een druilerige dag in de buitenlucht... (of gewoon omdat hij zo lekker is en je er zin in hebt) Heel gemakkelijk te maken en ontzettend lekker! Probeer 't zelf eens!

INGREDIËNTEN1522035_932015136812657_8220071194366143111_n

  • 40 ml. Drambuie
  • 60 ml. warme appelsap
  • Schijfje Limoen
  • Kaneel stokje
  • 2 Kruidnagels & vanille poeder ter garnering (optioneel)
  • Sinaasappelzest (schil)
Meng de Drambuie met de verwarmde appelsap. Roer het geheel door met een kaneelstokje. Voeg het schijfje limoen, de kruidnagel en vanille poeder (en evt. andere kruiden naar smaak) toe  en serveer in een koffieglas. Genieten maar!