Ambachtelijke genevers & korenwijn bij DH17

Distilleerderij Onder de Boompjes heeft een geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1658. Onder de Boompjes heeft in zijn gehele geschiedenis jenever, korenwijn en vieux geproduceerd en is een aantal jaren geleden in kleine oplage ook andere likeuren en gedistilleerd gaan produceren.

Momenteel wordt er door de distilleerderij enkel nog voor het hoge segment geproduceerd en brengen zij ambachtelijk gestookte jonge en oude jenever, korenwijn en een 10% moutwijn  op de markt (Boompjes Genever), en 2 verschillende gin’s; Sylvius Gin & de onlangs uitgebrachte Gin & Jonnie GastroGin welke zij hebben gemaakt in samenwerking met Jonnie Boer van restaurant De Librije.

Met respect naar het verleden en een frisse kijk op de toekomst worden er door distilleerderij ‘Onder de Boompjes’ enkel kwaliteitsproducten op de markt gebracht waar voor de vervaardiging uitsluitend natuurlijke producten gebruikt worden.

“Er komen geen potjes, essences en smaakstoffen aan te pas in onze genevers en gins. We bottelen alles zelf in de distilleerderij en we stoken ieder distillaat in huis. Geen enkel onderdeel van de productie hebben we uitbesteed en hierdoor hebben we de volledige controle en verantwoordelijkheid over onze productie en kwaliteit standaarden.

DH17 heeft alle vier de genevers van ‘Onder de Boompjes’ opgenomen in het assortiment, te weten: Boompjes-genever

Boompjes Genever is een authentieke jonge genever. Deze wordt gemaakt met 10% moutwijn, de sleutel tot elke genever. En in dit geval is deze gemaakt van rogge en mout. Deze moutwijn wordt 4 maal gedistilleerd tot 85% alcohol, waardoor het rogge-mout karakter overeind blijft. Naast de moutwijn wordt ook een esprit gedistilleerd van 6 botanicals. Natuurlijk jeneverbes, maar ook vanille, lavendel, zoethout, citroenen en nog meer lekkers… Gestookt met bronwater uit Hunzedal. Een zeer bijzondere genever! € 16,99 p/fles [bestellen]

Boompjes Old Dutch Genever is de originele “oude Jenever” in de collectie. Deze genever wordt gemaakt met 20% moutwijn. De gezever wordt 3 jaar gelagerd op ex-bourbonvaten en rechtstreeks van het vat zorgvuldig geblend met verse mandarijn schillen en jeneverbessen. De gezever krijgt hierdoor zeer herkenbare citrus accenten en door de houtrijping een wat zoete ondertoon, welke de jenever zeer zacht maakt. € 22,99 p/fles [bestellen]

Boompjes Korenwijn is een 4 jaar oude ‘single barrel’ Korenwijn. Deze korenwijn wordt gemaakt met 60% moutwijn. De wet schrijft voor dat korenwijn minimaal 51% moutwijn heeft, Boompjes gebruikt 60% moutwijn voor een extra stevige mout-kick voor cocktails, mixed drinks of gewoon als borrel. De moutwijn wordt in de distilleerderij zelf gestookt uit driemaal gestookte rogge-mout beslag en vervolgens 4 jaar gelagerd op Amerikaanse Bourbon vaten. Naast de moutwijn wordt een esprit gedistilleerd van 6 kruiden en fruitsoorten waaronder vanille, lavendel en natuurlijk jeneverbes. € 29,99 p/fles [bestellen]Boompjes-genever-2

Boompjes Maltwine Genever wordt gemaakt van 100% moutwijn! (dat betekent dat er in deze genever geen druppel graan-alcohol te vinden is…) Om deze Maltwine Genever te maken worden rogge en moutmeel gefermenteerd en 3 keer gedistilleerd. Vervolgens wordt het distillaat zo’n 5 jaar gelagerd op Amerikaans eikenhouten vaten. Dit wordt vervolgens geblend met een esprit van mandarijn, vanile, jeneverbes en nog wat andere kruiden. Een werkelijk práchtig product, wat zeker niet onder doet voor een mooie malt whisky! € 34,99 p/fles [bestellen]

Deze mooie genevers zijn te koop bij DH17 en natuurlijk eerst ook even te proeven indien gewenst. Zeker de 100% moutwijn móet je eens geproefd hebben!!