Glenmorangie Milsean

Ja! Traditioneel komt elk jaar de nieuwe Glenmorangie Private Edition whisky uit in Januari. Zo ook in 2016 weer 🙂 De zevende expressie in de Private Collection serie is Glenmorangie Milsean, Gaelisch voor ‘zoete dingen’.

Na een opvoeding in eikenhouten ex-bourbon vaten, heeft Glenmorangie Milsean (spreek uit “Miel-sjoan”) verscheidene jaren extra gerijpt in vaten die voorheen Portugese rode wijn bevatten. Deze vaten zijn zwaar getoast om de zoetere tonen van Glenmorangie te versterken. De doorschemerende tonen van zoetheid en kruidigheid doen denken aan gesuikerde lekkernijen uitgestald in grote glazen potten, zoals bij een ouderwetse snoepwinkel.

Proefnotities van Glenmorangie:

Neus: De neus is geparfumeerd, zoet en kruidig met tonen van suikerriet, rijp fruit, citroenzuurtjes en karamelfudge. Met toevoeging van water komt meer ‘snoep-zoet’ naar voren en gesuikerde pruimen, met een hoofdrol voor zoete, boterige kokosnoot. Zoete citroenen en limoenen met een vleugje exotische rijpe meloenen. Glenmorangie Milsean packshot

Smaak: Een dikke, boterige textuur met een klein beetje tintelende specerijen en wat chili wordt gevolgd door een zoete, heerlijke snoepachtige smaak. Hierna komt een mix van rins fruit, gesuikerde sinaasappelschil, kersen, angelica (engelwortel) en nog meer fruit naar voren, zoals perzik, nectarines, pruimen en meloen.

Finish: Lang en kruidig, maar met altijd een zoete ondertoon. Vol smaken als gember, bruine suiker, zoete tabak en cakemix. Weelderig zoet en doet verlangen naar meer…

Dat klinkt in ieder geval al heel veelbelovend! De whisky zal vanaf eind deze week in de winkel te koop zijn. LET OP! Er zal maar een beperkt aantal flessen te koop zijn, dus wees er snel bij. De prijs van de whisky bedraagt € 99,95 p/fles.