Balate – gastronomisch speciaalbier uit Spanje!

Sinds afgelopen week verkopen wij een nieuwe serie speciaalbieren uit Spanje. Balete. Gebrouwen door de Monday’s Compañia Cervecera, in Vilassar de Mar, Barcelona, Spanje.

Balete is echt… De belangrijkste filosofie van Balate ligt in de voortdurende innovatie, en experimenten die de horizon van het gehemelte verheffen. Hier ontmaskert de enorme sensatie van aroma’s en smaken zich. Balate schijnt een heel nieuw licht op ambachtelijk bier; een hedendaagse gastronomische sensatie.

Balete is echt. Puur. Zonder toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Het bier wordt niet gepasteuriseerd, niet gefermenteerd in de fles en er wordt geen suiker toegevoegd aan het bier. Echt dus!

Er zijn 3 varianten van dit gastronomische bier verkrijgbaar: 47d47393aa1b1b3e12c41fabca4e46a5

-TER- Licht – kruidig – banaan; zacht en subtiel in de mond met duidelijke tonen van banaan en kruiden, moutige zoetheid, met een mooie bitter in de afdronk.

-NIL- Bitter – fruitig – fris; prachtige citrus tonen, prominente bitterheid in een zachte ‘lichaam’, afgerond in de mond met rimpelingen van fruit en krullen van zoetheid.

-DARRO- donker – zoet – chocolade; rond en zacht, mond uit een een mooie caramel bonbon, met rijke donkere chocolade tonen. Robuust en smaakvol, met chocolade en ‘kerstkruiden’ in de afdronk.

Deze bieren schenk je het beste uit in een mooi groot wijnglas. De bieren kosten € 3,50 p/flesje (33cl.) en zijn exclusief te koop bij DH17!