Asperge wijn geproduceerd in de Brabantse Wal. Groot Geluk!

Vorige week kwam Paul Bosse bij me langs. Of ik zijn nieuwe wijn wilde proberen, witte wijn uit Ossendrecht! Aan de Heuvelweg heeft Paul zijn Domaine De Brabantse Wal. Niet geschoten is altijd mis en we werken graag met bedrijven uit de Bergse Regio. Maar om eerlijk te zijn vind ik de meeste Nederlandse wijnen die ik gedronken heb te weinig indrukwekkend voor de prijs die ze moeten kosten. Omdat er veel minder liters worden geproduceerd dan in zuidelijker landen is de kostprijs per fles vaak hoog.  Maar toch de wijn geproefd, bij mijn eerste keer verse asperges ( van de Brabantse wal ) van dit seizoen.

Het was een top diner. Ten eerste omdat de asperges met ham perfect smaakten ( bedankt Helma!), maar zeker omdat de wijn buitengewoon mooi was, een perfect match met de maaltijd. De wijn was mooi in balans, redelijk hoge zuren voor de diepgang met een perfect aantal zoet daartegen over voor de toegankelijkheid en het delicate bloemige bouquet. Echt een van de mooiste combinaties van wijn en spijs, en dat van onze eigen Brabantse Wal. Een voltreffer die wij gelijk opgenomen hebben in ons assortiment, als enige verkooppunt in Bergen op Zoom. De prijs van de wijn is € 20,00, maar dit is echt in overeenstemming met de kwaliteit van deze wijn. De naam? Groot geluk! Voor ons.

bestellen>>Paul Bosse Groot Geluk