DH17 & Grand Hotel de Draak slaan handen ineen voor nauwe samenwerking!

Bergen op Zoom – DH17 heeft in zijn zoektocht naar een mooie nieuwe locatie voor de 4e editie van het Zoomer Whisky & Rum Festival een geweldige partner gevonden in Grand Hotel & Résidence De Draak.

Tijdens de gesprekken over het festival, de voorwaarden die gesteld werden aan de nieuwe festival-locatie én het bijpassende hotelarrangement, bleek al snel dat we beiden nog veel meer dingen samen wilden gaan doen. Van workshops, proeverijen en het Zoomer-festival, tot hotelarrangementen en een nieuwe Champagne-kaart voor Restaurant Hemingway. En er komt nog veel meer moois aan de komende tijd

DH17 & Grand Hotel & Résidence De Draak passen uitstekend bij elkaar blijkt! Het mooie en bijzondere assortiment dranken en wijnen van DH17 past perfect bij het oudste hotel van Nederland en zijn ambities voor de komende jaren om een van de beste culinaire hotspots van de omgeving te zijn. Daarnaast biedt DH17 Restaurant Hemingway exclusiviteit op de trendy nieuwe Champagne van Veuve Clicquot; Veuve Rich! DH17 organiseert de lancering van een gloednieuwe en zeer exclusieve whisky bij Grand Hotel & Résidence De Draak en zij zorgen voor begeleidende hapjes en gerechten tijdens deze avond. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen van de samenwerking die deze twee bedrijven uit Bergen op Zoom zijn aangegaan!

Binnenkort staan er nog enkele leuke activiteiten te wachten die de twee bedrijven samen hebben opgezet. Zoals een supermooie wijn & spijs aanbieding, een exclusieve Champagne masterclass o.l.v. Cuno van ’t Hoff en natuurlijk de klapper van dit jaar; het Zoomer Whisky & Rum festival 2016! (kijk voor alle informatie rondom het leukste whisky & rum festival van Zuid-Nederland op www.zoomerfestival.nl )

OVER RESTAURANT HEMINGWAY:

Ons restaurant draagt de naam Hemingway, gezien Ernest Hemingway bekend stond als een levensgenieter die goede spijzen en wijnen kon waarderen. Wij werken het liefst met lokale producten. De rest vullen we aan met eerlijke en verantwoorde producten. Verse grondstoffen worden dagelijks bij ons geleverd en wij willen je het beste bieden van de Brabantse Wal. Onze chef Sander Doggen creëert spannende combinaties en vernieuwt Franse klassiekers op een niet voor de hand liggende manier.

Geniet van onze klassiek en modern Franse kaart met lokale en wereldse invloeden. In onze menukaart staat een keuzemenu (3, 4 of 5 gangen) en je kan ook à la carte genieten! De menukaart is bewust samengesteld door onze chef Sander Doggen, zoals je zult zien werken we met eerlijke (lokale) producten.

Een uitzonderlijke wijnkaart is onderdeel van een goed restaurant. Onze wijnkaart bestaat uit een mooi aanbod van wijnen, bewust opgebouwd met gevestigde en alternatieve wijnen. Deze wijnen zijn mede geselecteerd door onze register Vinoloog Guus van Dijk. Naast deze wijnkaart serveren we ook bijpassende wijnen voor 7,00 per gang vraag ernaar bij de bediening!

Chef Sander Doggen

Onze chef kok Sander Doggen is geboren in Steenbergen en opgegroeid in Bergen op Zoom. Van jongs af aan was hij al niet weg te slaan uit de keuken, volledig geïnspireerd door zijn opa om het horecavak uit te gaan dragen. Samen ragout maken en kalkoen uitbenen waren voor de Kerst een vast gegeven.

Zijn koksopleidingen heeft hij gevolgd in Middelburg en Breda. Als leerling bij Hotel de Draak in het jaar 2000 heeft hij zich snel weten te ontwikkelen en werd hij geënthousiasmeerd om de sterrenwereld te gaan verkennen. Hij heeft in de jaren veel ervaring opgedaan bij de Zwaan* in Etten-Leur, Da Vinci ** in Maasbracht, tot aan Mijn Keuken* in Wouw en stage gelopen bij het voormalig nummer 1 restaurant Noma** in Denemarken.

“Ik kook eerlijk en vers met zoveel mogelijk regionale producten. Verder blijf ik enthousiast met het bedenken van nieuwe gerechten, spannende combinaties en het vernieuwen van klassieke gerechten op een niet voor de hand liggende manier. Ik verwacht 100% inzet van mijn team, dit bereik ik door ze te motiveren en zo haal ik het maximale uit elk individu.”

www.restauranthemingway.nl