El Ron Prohibido, 12YO

Het verhaal van deze El Ron Prohibido 12YO, volgens het label van de fles:

“Omstreeks 1700 kwamen Spaanse schepen naar de koloniën in de Nieuwe Wereld vol met producten uit Spanje. Een populair product was zoete wijn opgeslagen in vaten, die later werden geleegd na gebruik. Deze lege vaten werden gevuld met Chinguirito, de rum die werd geproduceerd in Mexico, en verscheept terug naar Spanje. De rum die in het vat gedaan werd  kreeg de bijzondere hout smaken en aroma’s van de zoete wijn vaten mee, waardoor het zijn bijzondere kenmerken kreeg. Chinguirito was ook wel bekend als Habanero, omdat de laatste halte op de weg terug naar Spanje uit de Nieuwe Wereld was Habana, Cuba”

El Ron Prohibido is een Mexicaanse rum die is gerijpt volgens het Solera systeem. Gerijpt in vaten die gebruikt worden om zoete rozijnen-wijn te bewaren, hierdoor is het een mooie zoete rum met licht-bittere tonen.

Aroma: melasse, mout, ingelegde walnoten, rozijnen en pruimen rum_pro1

Smaak: espresso koffie, donkere chocolade, rozijnen en pruimen, zwarte peper en kaneel met honingzoete zoetheid. Hierdoor komt langzaam de houttoon naar voren.

Finish: mokka koffie, karamel en delicate kruiden

Deze week nieuw bij ons binnen! In opvallende fles, en voor een fijne prijs… € 27,99 p/fles