Zomerwhisky’s, voor de fijn besnaarden!

Zomertijd! Eindelijk mooi weer na een zeer wisselvallig begin van het seizoen. Meerdere  whiskydrinkers geven me wel eens aan dan geen whisky te drinken, zomer vinden ze het seizoen van bier en wijn…

Ik begrijp dan wat ze zeggen, maar probeer wel meer whisky’s te selecteren die elegant, fris fruitig en super zacht zijn. Fijn in de mond, niet super krachtig , maar met fijne en subtiele smaakbeleving. Momenteel hebben we van een van mijn favoriete distilleerderijen; Inchgower, een mooie partij kunnen bemachtigen. Inchgower is een distilleerderij die normaal alleen voor Scotch Blended Whisky’s produceert (voor bijv. J&B, Bell’s en Johnnie Walker) Maar soms heb ik het geluk om via een onafhankelijke bottelaar enkele flessen Single Malt van deze distilleerderij te kunnen bestellen, super!

Het karakter van Inchgower is elegant, toegankelijk en fijn besnaard. Deze whisky valt je nooit aan, maar komt lekker bij je, om je te verwarmen en te laten genieten! Zuiver en zacht, maar met veel complexiteit en een scala aan smaak en geur indrukken. Prachtige whisky, voor deze warme(re) dagen zeer geschikt. Heerlijk als aperitief drank voor het diner, of als afsluiter van een mooie zomermiddag. Connoisseurs Choice Inchgower, gedistilleerd in 1998 en 15 jaar oud. Gerijpt op een Refill Sherry Butt, om het fijne elegante karakter van deze prachtige Inchgower goed uit te laten komen. Super whisky voor een prachtige prijs; €55,- p/fles

Daarnaast hebben we nog enkele whisky’s in huis die het in de zomer zeer goed doen; bijvoorbeeld de prachtige Compass Box Enlightenment, een limited edition hisky met een fris en fruitig karakter en elegante dronk.

Of de Penderyn Myth, superzachte en warme whisky uit Wales. Ook de nieuwe Sheep Dip 12yo. is top. Een mooie rijke en zachte blended Malt Whisky van 11 distilleerderijen, prachtig product voor een zeer lage prijs!

En dan nog de Wolfburn, een nieuwe distilleerderij uit het uiterste noorden van Schotland, jong en levendig met een lichte turfsmaak.

Genoeg voor elke whisky liefhebber om te genieten, ook in de zomer dus! Geniet, Johan Rijnart