Mooie herfst-cocktails!

Mooie herfst-cocktails!
Nu de dagen weer korter worden, het weer herfstachtig is en we weer meer zin hebben in warme en verwarmende dranken, hebben wij een aantal toffe nieuwe cocktails voor u uitgeprobeerd. (i know, it's a though job...) Hierbij 2 toffe gin-cocktails én een bier-cocktail om lekker op te warmen tijdens de herfstachtige dagen!
LOOPUYT GIN & GINGER;
Wat ons betreft dé hit van dit najaar. Onze favoriete Gin uit Schiedam heeft zijn eigen Ginger Beer ontwikkelt, speciaal voor hun eigen unieke Gin & Ginger. Loopuyt gin met Loopuyt Ginger Beer dus. Voeg hier een beetje verse limoensap aan toe en geniet van een heerlijk fruitig, fris en licht kruidig drankje. Hoe maak je 'm?
 • 50 ml. Loopuyt Gin
 • 1/2 limoen(sap)
 • Loopuyt Ginger Beer
Vul een groot glas (Copa of longdrinkglas) met ijs, doe hier de gin bij en snijd de halve limoen in 2 stukken. Knijp deze uit in het glas en laat de uitgeknepen partjes er in vallen. Top de cocktail af met Loopuyt Ginger Beer en garneer met een halve passievrucht & limoenzest.
SIR EDMOND'S GIN & JUICE;img_6523
Nóg een nieuwe ontdekking; deze supertoffe en stijlvolle nieuwe Nederlandse gin, geïnfuseerd met vanille. Na contact met de heren achter dit toffe merk werden we getipt de gin eens te proberen met troebele appelsap en een stokje kaneel. Wat een ontdekking! Wij drinken dit het liefst de hele dag door (maar dat is dan weer raar... zegt men), heerlijk zacht & fruitig. Probeer 'm! Hoe maak je 'm?
 • 50 ml. Sir Edmond's Gin
 • 150 ml. troebele appelsap
 • Kaneelstokje
Vul een mooi cocktailglas met crushed ijs, giet hier de gin over en vul het glas verder op met troebele appelsap (ca. 150/200 ml.) Garneer met een schijfje appel en een kaneelstokje.
TOMATIN & ALE
JA! Whisky-cocktails zijn altijd een goed idee, zo ook deze mooie cocktail van Tomatin. Niet zelf bedacht, wel onwijs lekker en de moeite van het maken waard! In combinatie met een mooie Pale Ale, helemaal top! Hoe maak je 'm?
 • 45 ml. Tomatin 12 Years Old whisky
 • 15 ml. honingsiroop
 • 25 ml. verse citroensap
 • 90 ml. Pale Ale bier
 • Citroenpartje (garnering)
Vul een cocktailshaker met de whisky, honingsiroop & citroensap. Doe hier veel ijs bij en shake goed door. Giet de cocktail vervolgens uit (door een zeefje) in een mooi cocktailglas gevuld met ijs. Top af met de Pale Ale en roer voorzichtig door met een barlepel. Garneer de cocktail met 2 partjes citroen. Lekker fris, zacht en toch vol van smaak! U ziet het, dat het weer buiten treurig is, betekent nog niet dat we er zelf ook treurig van moeten worden 😉 Genieten van mooie cocktails kan ook gewoon in de herfst en winter!