Prachtige oude vintage cognacs van L’Heraud!

Al sinds enkele jaren verkopen wij verschillende cognacs van cognachuis L’Heraud, en sinds deze week hebben we een serie echt mooie oude cognacs van dit huis binnen gekregen. Allemaal vintages (met jaartal); 1950 / 1969 / 1975 / 1983 staan nu bij ons op voorraad in de winkel!

OVER L’HERAUD COGNAC:

De familie L’HERAUD zijn al honderden jaren betrokken bij de productie van wijn en cognac, maar  het was pas in 1970 dat de uitvoer en de promotie vorm begon te krijgen en het merk enige bekendheid kreeg. Tegenwoordig produceren ze niet alleen cognac, maar ook Pineau des Charentes en Armagnac bij L’HERAUD.

L’HERAUD exporteert haar dranken over de gehele wereld – en blijft zich elk jaar nog uitbreiden naar meer landen. De huidige eigenaren – Andrée en Guy L’HERAUD – concentreren zich op de productie van Cognac L’HERAUD welke strikt op traditionele wijze gedaan wordt, en blijven onvermoeibaar doorwerken om hun producten te introduceren in meer en meer landen over de hele wereld. Guy L’HERAUD reist nog steeds 200 dagen van het jaar rond om de consument kennis te laten maken met zijn producten.

Met hun landgoed Domaine de Lasdoux, liggend in de regio Petite Champagne Cognac, staat de familie L’HERAUD bekend om hun zeldzame en vintage cognacs. Deze vintage cognacs hebben allen nog met de hand geschreven etiketten op de fles. Een erfenis van de mooie, met de hand vervaardigde meesterwerken gemaakt door Andrée al die jaren geleden.

Alle cognacs van L’HERAUD worden opgeslagen in de kelders van het familiebedrijf, en sommige van de zeldzamere cognacs worden gepresenteerd in prachtige kristallen karaffen.

cognac-1969-Lheraud-grande-Champagne-415x450

L’HERAUD VINTAGE COGNAC:

L’HERAUD heeft een basis serie cognacs met een V.S., een V.S.O.P. en een X.O. maar zoals al eerder aangegeven hebben ze ook hele zeldzame en oude vintage cognacs. Deze vintage cognacs komen uit de Grande Champagne streek, hét beste gebied binnen de cognacstreek!

DH17 heeft enkele van deze vintage cognacs nu op voorraad staan, echt héél bijzonder! We hebben de Vintage 1950, Vintage 1969, Vintage 1975 en Vintage 1983. (de ‘jongste’ vintage van het huis) Allen uit het Grande Champagne gebied, allen in luxe houten kist geleverd en allen met een handgeschreven certificaat betreffende de cognac. Heel cool allemaal!

Daarnaast zijn ook nog de jaargangen 1970 & 1979 beschikbaar, maar deze komen uit het Petite Champagne gebied! Deze hebben we niet op voorraad, maar kunnen wel snel bij ons zijn indien u interesse heeft 🙂