Unieke Nikka whisky-proeverij bij DH17!!

Unieke Nikka whisky-proeverij bij DH17!!
We hebben weer iets heel gaafs voor u! Een whiskyproeverij met whisky's van het Japanse Nikka, onder leiding van Sayumi Oyama, European Brand Ambassador van Nikka!! De proeverij wordt gehouden op dinsdag 27 Juni a.s. en we hebben slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze unieke avond! (De proeverij start om 19:30 uur en duurt tot ca. 22:00 uur)

WAT GAAN WE PROEVEN TIJDENS DE PROEVERIJ?

We zullen tijdens de proeverij dieper ingaan op de mooie combinatie tussen whisky & spijs. Natuurlijk gaan we diverse verschillende whisky's van Nikka proeven, onder leiding van Sayumi Oyama, met mooie anecdotes en interessante achtergrondinformatie bij elke whisky! De line-up voor deze proeverij ziet er als volgt uit:
  • Nikka from the Barrel
  • Nikka Pure Malt Black
  • Nikka Coffey Grain
  • Miyagikyo non age
  • Yoichi non age
  • The Nikka 12 years old
  • Nikka Taketsuru 17 yrs

 Nikka-brand-ambassador

PRIJS & TOEGANGSKAARTEN

Toegangskaarten voor de proeverij kosten € 35,- per personen zijn te koop in onze winkel of te bestellen via onze website! bestel hier>>

OVER NIKKA WHISKY:

Masataka Taketsura, een afstammeling van een voorname sake brouwerij uit Hiroshima ging in 1918 naar Glasgow om op de universiteit het distillatieproces en het maken van whisky te bestuderen. Hij liep destijds stage bij de Longmorn en Hazelburn distilleerderijen. In 1920 keerde hij met zijn Schotse echtgenote weer terug naar Japan. In 1934 richtte hij de Dainipponkaju Co Ltd. (Great Japan Juice Co Ltd. ) op. In 1952 werd de naam veranderd in Nikka, een afkorting van de originele Japanse naam. Nikka liet in 1934 ook een distilleerderij bouwen op Hokkaido, het meest noordelijk gelegen eiland van Japan. Men noemde de distilleerderij Yoichi Distillery - ook wel de Hokkaido Distillery genoemd. Taketsuru was van mening dat een whisky distilleerderij in het koele noorden van Japan moest staan en ook gaf hij de voorkeur aan wat meer geturfde whisky’s. Hij vond bij Yoichi alles wat hij nodig had om whisky volgens zijn eigen filosofie te produceren: turf, gerst een koel klimaat en voldoende schoon water. Ook het klimaat lijkt op dat van Schotland. De gemiddelde wintertemperatuur ligt hier 7° lager en de zomertemperatuur zo'n 9° hoger dan die in Schotland. Hierdoor vertraagt het rijpingsproces in de winter en versnelt het in de zomer in de Yoichi warehouses. Miyagikyo, Nikka’s tweede malt distilleerderij ligt tussen de bergen aan de weg naar de kersenboomgaarden, bergtempels en hete bronnen van Tone in de provincie Myagi, ten noordoosten van Tokyo. De grote gebouwen liggen verspreid langs de rivierbedding van de Nikkawa en Hirose rivieren. Ze zijn van elkaar gescheiden door miniplantages met pijnbomen. Taketsura koos deze plek na drie jaar zoeken naar een ideale locatie voor een tweede distilleerderij. Hij was ervan overtuigd dat de vochtigheidsgraad hier zeer belangrijk was voor een goed rijpingsproces van de whisky. De distilleerderij werd oorspronkelijk Sendai genoemd, naar de belangrijkste stad in dit gebied. Later werd een nieuwe naam bedacht: Miyagikyo. Kyo is Japans voor vallei en Miyagi is de naam voor de provincie. De distilleerderij, die zowel malt als grain whisky produceert, werd geopend in 1969. In 1979 en 1989 werd Miyagikyo uitgebreid en gemoderniseerd, het gehele proces is geautomatiseerd. Wat malt whisky betreft is hier net zoals bij Yoichi, variëteit het belangrijkste, allen wordt hier uitsluitend ongeturfde en lichtgeturfde mout gebruikt.

Sayumi2