Single Cask rum van Plantation

Single Cask rum van Plantation
De rum's van Plantation zijn al lange tijd een van onze favorieten in het rum-schap. Het bijzondere aan deze rum's is vooral de dubbele rijping op 2 verschillende continenten! Plantation rum is een rum-merk van Cognac Ferrand, een cognacmaker. Zij kopen rum in het Caribisch gebied en laten deze na een bepaalde tijd rijpen op het eiland van oorsprong (Barbados, Panama, Jamaica etc.) overkomen naar Frankrijk waar de rum nog verder rijpt in de cognac-streek. Zo ontstaat een twee-ledig rijpingsproces; aan de ene kant een snelle rijping in het warme Caribische gebied, en aan de andere kant een langzame koele rijping in de kelders van Cognac Ferrand in de Cognac streek. De eerste rijping van de Plantation Rum gebeurt veelal in jonge ex-bourbonvaten. Daarna gaat het richting de koele kelders van Chateau de Bonbonnet waar de rum verder wordt gerijpt op authentieke cognacvaten. De keldermeester laat de blends rustig rijpen in de kleine eiken vaten om de rum nog meer elegantie, verfijning en volume te geven.

SINGLE CASK RUM

Eens in de zoveel tijd komen er wat Single Cask rum's uit van dit prachtige rum-merk. Zo ook nu weer; 2 Single Cask rum's gebotteld voor Bresser & Timmer (Importeur in NL) De Plantation Rum Panama 8 Years Old Single Cask is een mooie amber kleurige rum afkomstig uit Panama met een rijping van 6 jaar op ex-bourbon vaten en een finish van 2 jaar op Red Pineau vaten. Deze rum heeft een mooi boterachtig aroma met tonen van vanille, tropische vruchten (zoals banaan, perzik, ananas) en een milde peperige kruidigheid. De smaak is fruitig met tonen van ananas, romige toffee en vanille en sinaasappel schillen met ook hier weer een peperige kruidigheid achterop de tong. De afdronk blijft heerlijk lang hangen en vloeit langzaam weg met een hint van vanille. Deze rum is heerlijk in balans en vol tropische hinten. Plantation Rum Haïti XO is een rum met een donkere amber kleur, afkomstig uit Haïti en 5 jaar gerijpt in ex-bourbon vaten, met een finish in Pierre Ferrand Dry Curacao vaten van ca. 1 jaar. Die narijping geeft de rum een prachtige sinaasappel smaak mee, gecombineerd met tonen van chocolade, amandelen en gember. Na een tijdje komen tonen vrij van pruimen en abrikozen. De finish is lang en bitterzoet met tonen van sinaasappel ook hier weer, in combinatie met gegrilde amandelen en een droge eikenhouten toon. Beide rum's zijn beperkt verkrijgbaar bij DH17, voor € 39,99 per fles!! U kunt evt. eerst komen proeven als u wilt... 🙂