Teeling’s Brabazon No.2 is uit!

Teeling’s Brabazon No.2 is uit!
Een aantal maanden geleden bracht Teeling de Brabazon whiskey op de markt. De eerste in een nieuwe serie, geïnspireerd door William Brabazon, die aan de basis stond van een Gouden Eeuw voor de Dublin Whiskey industrie. Op het hoogtepunt van deze Gouden Eeuw waren er in Dublin, waar nu Teeling zijn Distilleerderij heeft, meer dan 30 whiskey distilleerderijen. Die allen uitblonken in uniciteit en innovatief waren, daardoor die gouden eeuw! Mede door deze Brabazon Bottlings wil Jack Teeling een nieuwe Gouden Eeuw van Dublin Whiskey starten. Brabazon No.1 was een prachtige sherry-matured whiskey gerijpt op 6 afzonderlijke types van sherry vaten, uit de jaargangen 2001, 2002, 2005, 2007 en 2008. Er werd gebruik gemaakt van PX, Oloroso en andere sherryvaten. IMG_5663 En nu is daar de Brabazon No.2! Gerijpt op Port-vaten 🙂 De Brabazon Bottling Single Malt-serie richt zich op het creëren van een volledige smaakvolle smaakervaring, een eerbetoon aan de unieke en duidelijke rol die ex-wijnvaten op Ierse whisky kunnen hebben! Deze tweede release richt zich op het rijpingseffect van ex-Port vaten op Irish Single Malt. Door de keuze uit een compleet assortiment wijnstijlen, maten en stijlen van Port vaten waarop deze Single Malt Whiskey heeft gerijpt neemt de Brabazon Series No. 2 alle unieke smaak en karakter van deze verschillende Port's in zich op. Serie 2 wordt op 49,5% gebotteld (net als No.1 overigens) zonder chillfiltratie, waardoor de natuurlijke smaken van deze whisky behouden kunnen worden. Serie 2 is beperkt tot 12.500 flessen en wordt gepresenteerd in de prachtige, heldere Teeling Whiskey-fles met reliëf, die de unieke robijnrode kleur van de whisky laat zien, een echte unieke Ierse whiskey om volop van te gaan genieten!! De Brabazon No.2  is vanaf nu te koop, en natuurlijk ook online te bestellen [link naar webshop] De prijs van deze whiskey is  79,99      per fles!