Tomatin Metal & Water complimenteren Five Virtues series!

Tomatin Metal & Water complimenteren Five Virtues series!
Daar zijn ze dan! De laatste 2 whisky's uit de Five Virtues serie van Tomatin. Deze serie ontleent inspiratie aan de elementen van de natuur - hout, vuur, aarde, metaal en water - waarbij elke single malt-expressie een beperkte oplage van 6.000 flessen heeft en een focus op de effecten van verschillende rijping van fusten. De Tomatin Metal heeft een uitgesproken karakter, gesmeed in de 12 prachtige koperen distilleerkolven van de distilleerderij. Elke druppel Tomatin whisky stroomt door de uniek gevormde, en middelgrote distilleerketels, waardoor de whisky zijn eigen onderscheidende kenmerken heeft. De Tomatin Metal werd vervolgens gerijpt in klassieke first-fill Bourbon-vaten, waarmee de definitieve Tomatin-stijl wordt gedemonstreerd.
De Metal-expressie is typisch zacht, zoet en licht met smaken van zachte romige vanille doorspekt met zoete lekkernijen zoals melkchocolade, marshmallows en ijs. Citrus noten komen ook naar voren met evenzo zoete specerijen.
De Tomatin Water is geïnspireerd op het water van de Alt-na-Frith meertje; de eigen privé waterbron van Tomatin. Het zachte en zuivere water wordt het hele jaar door getrokken, maar deze specifieke editie heeft een door de winter gedestilleerde spirit en werd vervolgens gerijpt op Sherry-butts om de uiteindelijke smaak te verrijken.
De Tomatin Water is heerlijk volwassen, met fruitige smaken, met hints van chocolade honingraat en zachte toffee, die worden aangevuld met rijke bloed oranje marmelade. Deze verwarmende whisky heeft een lange en olieachtige afdronk.
Jennifer Masson, Tomatin Marketing Manager, zei: "Na het enorme succes dat we ervoeren toen we vorig jaar onze eerste drie uitdrukkingen in de Five Virtues-serie uitbrachten, zijn we ongelooflijk opgewonden om te zien hoe het publiek de laatste twee elementen in de collectie ontvangt: Metal en water" "De Five Virtues-serie werd geïnspireerd door wereldwijde concepten en de groei die we als merk hebben ervaren, dus het is ongelooflijk dat de serie zo goed wordt ontvangen door klanten die ons kennen of die alleen maar over Tomatin horen!" Eerder kwamen in deze serie al uit de Fire, Wood & Earth (die laatste is nog zeer beperkt verkrijgbaar). De Tomatin Water en Metal zijn beiden € 59,99 p/stuk en beperkt verkrijgbaar. Online bestellen kan hier: Tomatin Metal / Tomatin Water / Tomatin Earth