GLENFIDDICH WINTER STORM BATCH #2

GLENFIDDICH WINTER STORM BATCH #2

Glenfiddich werd opgericht door William Grant in 1887. Nog steeds beheerd door de nakomelingen van William, blijft Glenfiddich evolueren, verbeteren en innoveren. Deze 21yo. WINTER STORM maakt deel uit van de Experimental Series van Glenfiddich, die de familiefilosofie van vrijheid en mogelijkheden van de distilleerderij belichaamt, om een reeks baanbrekende single malts te creëren. Glenfiddich Winter Storm is een inspirerende limited edition-editie waarin een 21-jarige whisky wordt gefinisht in ex-Icewine vaten. Een resultaat van de samenwerking van Glenfiddich-maltmaster Brian Kinsman met de wijnmakerij Peller Estate in Niagara, Canada.

‘Een prachtige, zachte en zeer smaakvolle whisky doordrenkt met een unieke laag van zoetheid en complexiteit’ ~ William Grant

Kinsman bezocht Canada in januari 2016, hij toerde door de wijngaarden van Peller Estate waar druiven ‘s nachts worden geplukt wanneer de temperaturen kunnen dalen tot -10˚C. Terug in de Dufftown-distilleerderij experimenteerde hij met de vaten, vulde ze met verschillende Glenfiddich-spirit en ontdekte dat alleen zeldzamere whisky’s die (minimaal) 21 jaar oud waren de extra icewine-intensiteit aankonden.

De Glenfiddich WINTER STORM heeft aroma’s van tropisch fruit en wijn, naast de kenmerkende tonen van gekonfijt snoep en eiken van Glenfiddich. De VP van wijnboeren van Peller Estate, Craig McDonald, ziet het als “een unieke balans tussen de verwarmende ziel van whisky en de bevroren ijskoude ijswijn”.

Gepresenteerd in een witte keramische fles en een in reliëf gemaakte giftbox sluit ‘Glenfiddich Winter Storm’ aan bij ‘Glenfiddich IPA Experiment’ en ‘Glenfiddich Project XX’, eerder al uitgekomen in de Experimental Series van Glenfiddich. GLENFIDDICH WINTER STORM is de 3de release in deze serie. Het betreft hier Batch 2 van deze whisky, waar er in een eerdere batch ook al 600 flessen van zijn uitgekomen. De whisky is zeer gelimiteerd verkrijgbaar en kost € 239,- per fles. Vanaf nu bij DH17 te koop, en natuurlijk ook online te bestellen!! [klik op link]