10 OKTOBER 2018 – PAUL JOHN WHISKYPROEVERIJ!!

10 OKTOBER 2018 – PAUL JOHN WHISKYPROEVERIJ!!

Op woensdagavond 10 Oktober a.s. komt Shilton Almeida, Brand Ambassador, naar Bergen op Zoom voor een speciale Paul John whiskyproeverij! Een proeverij waar we de prachtige single malt whisky’s van Paul John uit India gaan proeven, en ondertussen verteld worden over de distilleerderij en zijn whisky’s.

De proeverij start om 20:00 uur en duurt ca. 2 uur. We zullen deze avond sowieso 6 whisky’s gaan proeven, waaronder de nog uit te komen Paul John Christmas Edition! Kaarten voor de proeverij kosten € 30,- p/stuk en zijn te koop in onze winkel of te bestellen via onze webshop [klik op link]

PAUL JOHN SINGLE MALT’S

Paul John single malt’s worden gemaakt bij John Distilleries’. Dit bedrijf werd in 1992 opgericht door Paul P. John in Bangelore. Zij zijn voornamelijk bekend om hun ‘Original Choice’ blended whisky, welke alleen voor de eigen markt geproduceerd wordt.

Sinds 2008 wordt er Single Malt whisky gemaakt, welke internationaal op de markt verkocht wordt onder de naam Paul John. In 2012 kwam in Londen de eerste Single Malt whisky van Paul John op de markt, een single cask (#151) van 150 flessen. Al snel volgende een nieuwe single cask (#153) en in Mei 2013 kwamen er 2 ‘standaard’ expressies van Paul John  uit; de Edited en de Brilliance. De standaar-range werd later aangevuld met de Paul John Bold.

  • Paul John Brilliance: zoet, vanille, honing, kaneel, milde specerijen en een zachte afdronk
  • Paul John Edited: aangename, lichte rook, honing, graan, zeer complex
  • Paul John Bold: Zwaar turf, maar de rook wordt afgewogen door fruitige tonen, kruiden en eiken tonen.

Naast deze standaard range brengt Paul John nog de Selected Casks uit, komt er dit jaar een speciale Christmas Edition whisky én lanceerden ze onlangs de Paul John Mars Orbiter Batch 1.