Ga naar de inhoud

10 JAAR DH17

10 Jaar! Het is alweer 10 jaar geleden dat we onze winkel openden aan de Olympialaan in Bergen op Zoom. En in die 10 jaar hebben we iets ontzettend moois opgebouwd, samen met onze klanten… En daar zijn we enorm trots op! 

We startten op 2 September 2010 in Bergen op Zoom als dé nieuwe whisky-specialist en dat wierp al heel snel zijn vruchten af. Niemand in de wijde omgeving verkocht zo veel mooie en bijzondere whisky’s en andere premium dranken, en de liefhebber kon dat absoluut wel waarderen! Met een zeer uitgebreid en bijzonder veelzijdig assortiment vielen we op bij de liefhebber. Al snel stonden we bekend als de speciaalzaak waar je als levensgenieter echt eens een kijkje moest nemen! 

PROEVERIJEN

Daarnaast organiseerden we veel proeverijen in ons proeflokaal, waar we al zo veel mensen hebben mogen ontvangen. Sayumi Oyama van Nikka, James Robertson van Tullibardine, Shilton Almeida van Paul John, Ronan Currie van Kilkerran, natúúrlijk mogen we Céline Tétù niet vergeten te vermelden, van Compass Box, die zelfs een aantal keer naar DH17 kwam… Of die keer dat we een Teeling-masterclass organiseerden waar we o.a. de gloednieuwe Teeling 26 Years Old proefden. Peter en James Wills van Kilchoman met hun toffe Kilchoman Landrover tijdens de Kilchoman-tour. De Ardbeg Chopper van Orange County Choppers was ook super vet en trok veel motor-liefhebbers naar de winkel om die eens van dichtbij te bewonderen. We kregen Brand Ambassadors van over de hele wereld naar de winkel en dat bracht altijd iets extra’s tijdens die proeverijen! 

In 2020 voegden we daar enkele Online proeverijen aan toe. Noodgedwongen, maar achteraf gezien super leuk! We kregen onwijs leuke reacties en konden een nieuwe doelgroep aanspreken die ‘normaal gezien’ niet naar proeverijen wilden of konden komen (vervoer, afstand, datum etc.) En ook nog eens heel handig want op deze manier kun je mensen van de Distillery gewoon in laten bellen zoals we onlangs deden tijdens de USA whiskey’s proeverij waar Paul Hletko van FEW Bourbon 

In 2013 organiseerden we een ‘klein’ whisky festival genaamd het Zoomer Whisky & Rum Festival. Eerst in de tuin, later in de stad met o.a. Hotel De Draak, De Engel & Het Ministerie van Eten en Drinken als lokatie. Een festival wat dit jaar helaas niet door kon gaan maar anders voor de 8ste keer georganiseerd zou worden en nog elk jaar een groot aantal liefhebbers op de been brengt. We misten het dit jaar, het was altijd zo gezellig! 

We organiseerden een Gin & Cocktail Festival samen met Brasserie de Berk, en mochten aanwezig zijn op ProefMei, PopMonument, het Kerst event van Intratuin in Halsteren en tal van andere evenementen en festivals in de buurt.

ZÓ VEEL MOOIS…

Daarnaast hebben we zó ontzettend veel bijzondere whisky’s en andere dranken in de winkel gehad. Wat te denken van Single Cask Karuizawa’s, Pappy van Winkle’s, oude Nikka’s & Yamazaki’s (met leeftijd!), al die speciale Ardbeg whisky’s die uitgekomen zijn in de afgelopen jaren, Port Ellen’s, Rosebanks en Brora’s, allemaal whisky’s waar je nauwelijks nog aan kunt komen. We hebben al héél veel heel bijzondere dingen mogen verkopen en ondanks de beperkte verkrijgbaarheid neemt de verkoop van exclusieve whisky’s en andere dranken alleen maar toe. Zo leuk om te doen!

We zagen gin van een heel ‘stoffig’ en vrij onbekend product uitgroeien tot één van de speerpunten van onze winkel. We gingen zelf aan de slag met cocktails (Elise) en lieten onze klanten daar kennis mee maken op verschillende evenementen en tastings. Hierdoor gingen klanten zelf thuis aan de slag met cocktails, kei-leuk! We hebben heel veel nieuwe likeuren op de markt zien komen, breidden ons assortiment rum’s al snel uit vanwege de toenemende vraag en gingen aan de slag met premium tonic’s en mixer’s (hahaha, die ik pas de winkel in kreeg toen mijn vader een keer op vakantie was en ik ze gauw besteld had! :p)

In de afgelopen 10 jaar zijn we benoemd tot o.a. Ardbeg Embassy, Official Chichibu Store en Black Tot Rum Ambassador Store. Tof om te mogen doen en een teken van de importeur dat ze geloof hebben in wat wij doen en hoe wij onze winkel runnen.

PASSIE.

Want één ding staat altijd voorop; Passie. We schreven er in 2012 al een stukje over, en de passie voor mooie dranken en de bijbehorende verhalen is alleen maar groter geworden. Er is ook zó veel te ontdekken in ons vakgebied. Je raakt nooit uit geleerd, en nooit uit geproefd ook hahaha… toch een fijne bijkomstigheid van ons vak 😉

“Gepassioneerd zijn over de dranken-wereld is voor ons vanzelfsprekend. Wanneer je zó veel moois in je winkel hebt staan kun je niet anders dan ‘trots’ zijn op dat alles. Wat wij doen in onze winkel is heel interessant, met steeds nieuwe dingen, limited editions en sommige écht heel speciale releases. Daarnaast is een goed glas wijn, een bijzondere whisky of een mooi glas rum of cognac een openbaring, iets waar wij heel erg blij van worden! ?

EN HEEL VEEL DANK…

Al die toffe dingen die we gedaan hebben, en nog steeds doen!, konden we natuurlijk niet alleen. We kregen heel veel hulp van onze leveranciers, die ons ook steeds meer en meer begonnen te zien als een speciaalzaak en hierdoor kregen we toegang tot de meer exclusieve dingen. We kregen het vertrouwen van horeca-zaken in de regio waardoor wij voor hen bijv. de drankenkaart mochten maken en/of de dranken mochten leveren. We mochten op vele evenementen aanwezig zijn als bijv. Proefmei, PopMonument, de Ronde Tafel, diverse kleine evenementen in de buurt en nog zo veel meer! En ál die proeverijen, workshops en masterclasses die we hebben mogen verzorgen in en rond Bergen op Zoom. Zo leuk om te doen allemaal, of het nu op lokatie was of bij ons in de winkel of het proeflokaal… En als laatste en allerbelangrijkste, de steun en het vertrouwen dat we van onze klanten kregen. En nog steeds krijgen! Daar kunnen we alleen maar ontzettend blij mee zijn en trots op zijn… Velen van jullie komen al jaren over de vloer, komen bij ons een bakje koffie doen, een gesprek voeren over drank, het nieuws van de dag of zelfs politiek 😉 Sommigen van jullie kunnen we inmiddels zelfs tot onze vriendenkring rekenen. 

We zijn ontzettend dankbaar, voor de afgelopen 10 jaar en ook zeker voor alles wat nog komen gaat!!

NIEUW HOOFDSTUK

Natuurlijk gaan we de komende jaren door zoals u van ons gewend bent. Met veel passie, kennis en met leuke proeverijen en evenementen (die hopelijk in de nabije toekomst weer georganiseerd kunnen en mogen worden!). Daarnaast gaan we een nieuw hoofdstuk toevoegen aan DH17; de opening van onze eigen Whiskybar & Club; F.D. Roosevelt! Hierover volgt snel meer informatie, we zijn momenteel druk bezig met de verbouwing en aanstaande opening van het oude proeflokaal als echte whiskybar & club. Zie www.fdroosevelt.nl voor meer informatie!

Opening eind September/begin Oktober 2020