11 April 2019 – Masterclass Port Askaig & Elements of Islay!

Op donderdag 11 April a.s. komt Katy Kennedy van de Elixir Distillers naar Bergen op Zoom. Zij is Brand Ambassador en Sales Executive voor o.a. de merken Port Askaig en Elements of Islay, en zal voor ons een prachtige selectie peated whisky’s meenemen om te proeven! Een rokerig, maar heerlijke avond… 

De proeverij begint om 19:30 uur, kaarten zijn € 27,50 per stuk en hier te bestellen

PORT ASKAIG

De single malts van Islay zijn misschien wel de meest besproken whisky’s van Schotland en worden erkend vanwege hun zoete, fruitige smaken en het rokerige, turfachtige karakter. Port Askaig is een reeks afzonderlijke Islay malt whisky’s die tot doel hebben de perfecte balans van deze smaken te bereiken en de unieke geest van Islay en zijn mensen belichamen.

Het assortiment is ontwikkeld om een ​​beroep te doen op de beginnende whiskydrinker, terwijl het voldoet aan de eisen van de meest veeleisende whiskykenners. Sukhinder Singh, een van de meest gerespecteerde whisky-experts in het Verenigd Koninkrijk, heeft gekozen voor -wat hij beschouwt als- de meest perfect gebalanceerde Islay-single malt en creëerde een assortiment waarvan hij gelooft dat het wordt erkend als een echte Islay-klassieker.

Elke expressie binnen de range wordt gebotteld in beperkte batches. Hoewel we beseffen dat elke botteling zal variëren, is het doel om in de loop van de tijd een consistentie van kwaliteit en karakter te bereiken. Om ervoor te zorgen dat elke whisky zijn oorspronkelijke smaak en karakter behoudt, worden de whisky niet koud gefilterd en wordt er geen kleurstof toegevoegd.

Elements of Islay whisky

ELEMENTS OF ISLAY

Elements of Islay bestaat uit een reeks iconische whisky’s gemaakt in zeer kleine series, die de diversiteit van de smaken vieren die de Islay-malts zo speciaal maken. Elke fles (in laboratoriumstijl) onderscheidt zich door een symbool dat staat voor de distilleerderij en het batchnummer.