Meteen naar de inhoud

13 December 2019 – DH17 Specials Tasting

De laatste whiskyproeverij van 2019 is traditioneel een bijzondere. Met een práchtige line-up, uitgekozen door Johan & Elise zelf. De lokatie van de proeverij is Het Ministerie van Eten en Drinken in Bergen op Zoom! Zij zullen ook voor de hapjes zorgen deze avond ?

  • Datum: vrijdag 13 December 2019
  • Tijd: 20:15 – Ca. 22:30 uur
  • Kaarten: € 55,- per persoon, te koop in de winkel & hier te bestellen
  • Lokatie: Het Ministerie van Eten & Drinken, Zuidzijde Haven 39, Bergen op Zoom

DE LINE-UP:

We gaan op deze avond de volgende 7 bijzondere whisky’s proeven (o.v.b.)

Chichibu “Malt & Grain” World Blend: Chichibu’s eigenaar en meester-distilleerder Ichiro Akuto reist de wereld rond om vaten te kopen van elke whisky producerende natie. Deze speciale All-World blend bestaat uit whisky’s uit Schotland, Ierland, Canada en de Verenigde Staten, allemaal gerijpt en gemengd in de Chichibu-distilleerderij.

Paul John Christmas Edition 2019: dit is de 2e keer dat Paul John uit India een speciale ‘kerst’ whisky uitbrengt. Afgelopen jaar de hit van de December maand en ook die van dit jaar is weer geweldig. Iets anders van samenstelling, en een iets andere rijping (op Pedro Ximenez vaten gefinisht) maar nog steeds een bijzonder fijne single malt whisky voor een zacht prijsje 😉

Tomatin Vintage 2009/10yo. Caribbean Rum finish: deze limited edition Tomatin heeft een finish gehad op ex-rum vaten waardoor hij mooi tropisch en licht zoet aandoet!

Kingsbarns Single Cask #1510292: de allereerste single cask release ooit van Kingsbarns. Een lowland-distilleerderij van onafhankelijke bottelaar Wymess. Gedistilleerd op 22.7.2015 en gebotteld in 2019. Er zijn 254 flessen gebotteld uit dit vat op een alcoholpercentage van 61,9%

Thompson Bros. Ben Nevis 21 Years Old: deze single cask botteling van Thompson Bros. is een hele fijne 🙂 Gebotteld op 47,5% alc. en er zijn 426 flessen van uitgekomen.

Single Malts of Scotland Mortlach 22 Years Old: deze onafhankelijke bottelaar heeft in deze ‘Marriage of Casks’ een heel klein aantal vaten 22 jaar oude Mortlach geblend tot een overweldigende sherry-gerijpte single malt whisky. Gebotteld op 54,2% alc. Zéér gelimiteerd uitgegeven in Nederland!

Glendronach ‘Master Vintage’ 1993/25 Years Old: deze single malt whisky van Glendronach heeft gerijpt op ex-Pedro Ximénez & Oloroso sherry vaten, en is gebotteld op 48,2% alc.