Ardbeg Embassy Release Party

Op vrijdagavond 15 Juli was het zover; DH17 Bergen op Zoom werd officieel uitgeroepen tot Ardbeg Embassy! Om deze benoeming te vieren wilden we een gezellige avond organiseren met mede-whiskyliefhebbers uit de regio. In samenwerking met Moët Hennessy Nederland ( Importeur Ardbeg & Glenmorangie whisky's ) hebben we een leuke avond georganiseerd waarbij we officieel benoemd werden tot Embassy en ons Ph.D. overhandigd kregen. Jazeker, een officieel Peat Head Diploma!

Om te vieren dat we Embassy werden hebben we een Ardbeg Whisky Proeverij georganiseerd met voorafgaand een barbecue. Het weer was fantastisch deze dag en dat maakte dat we allemaal in een feestelijke stemming waren. Bij de barbecue werd een glaasje Ardbeg Ten geschonken en deze combinatie was heerlijk. Minder 'heftig' dan je zou denken bij het eten, eigenlijk een heel mooie combi! Daarnaast hadden we speciaal Ardbeg-ijs laten maken bij een van de beste ijssalons van Nederland; Crusio! Voor de gelegenheid heeft Crusio voor ons 2 soorten Ardbegijs gemaakt; Ardbeg Blasda ijs ( fruitig met een lichte rooksmaak ) en Ardbeg Ten ijs ( lekker vol van smaak met duidelijke rook/turfsmaak ) wat voor velen een zeer aangename verrassing was. Eentje die goed beviel, gezien haast alle aanwezigen later nog eens een ijsje gingen halen 😉

Na de overhandiging van ons Ph.D., de heerlijke barbeque en het verrassende Ardbeg-ijs werd het tijd om het proeflokaal in te gaan voor een Ardbeg proeverij. De proeverij werd gegeven door John Roep van Moët Hennessy NL en de line up van deze proeverij was als volgt:

  • Ardbeg Blasda 
  • Ardbeg Ten
  • Ardbeg Uigeadail
  • Ardbeg Corryvreckan
  • Ardbeg Alligator ( committee release )
  • Ardbeg Supernova SN2010

Tijdens deze proeverij werd vooral duidelijk dat Ardbeg geweldig mooie whisky's maakt welke bij elke whiskyliefhebber in de smaak vallen. Complex, uitgesproken, zeer smaakvol en nooit saai. De Ardbeg Alligator werd enorm goed ontvangen ( en besteld, waardoor de eerste serie flessen welke wij als Embassy op 1 sept. zullen ontvangen nu allemaal op zijn! ) en ook de Supernova werd zeer enthousiast ontvangen. Helaas is deze niet meer te bestellen, en slechts nog bij enkele winkels verkrijgbaar...

Alles bij elkaar hebben we genoten van de Ardbeg Embassy Release Party, de whisky's, de aanwezigen en de sfeer. Iedereen die hierbij was bedankt voor een mooie avond! Binnenkort zullen we meer foto's plaatsen op onze website... ( Op Google+ en op Facebook zijn een deel van de foto's al wel te zien )

Groet & Geniet!

Johan, Wouter en Elise
DH17 Bergen op Zoom

(p.s. er zijn nog flessen Ardbeg Alligator te bestellen, deze zullen worden uitgeleverd vanaf 1 oktober. Meer informatie... )