Glenmorangie: Distillery of the Year 2012

-- Iconic Schotse whisky distilleerderij wordt bekroond tot "2012 Distiller of the Year" op de 'Oscars' van de wijnen en gedistilleerde dranken industrie: International Wine & Spirits Competition --- --- The Glenmorangie Company wordt ook benoemd tot UK Spirits Producent van het Jaar (voor het tweede jaar op rij )--- The Glenmorangie Company werd afgelopen weekend tijdens het prestigieuze International Wine & Spirit Competition (IWSC) benoemd tot "2012 Distiller of the Year" Glenmorangie werd voor kort daarvoor ook al benoemd tot "UK Spirits Producer of the Year" en ging daarna head to head met een aantal van de grootste distillateurs van de wereld. De iconische Scotch Whisky distilleerderij werd vervolgens bekroond met de grootste prijs van de avond: 2012 Distiller of the Year! Glenmorangie's 25 Year Old was ook de winnaar in de categorie voor Beste Single Malt boven de 15 jaar oud.

Sinds de oprichting in 1969, belonen de IWSC en de jury uitmuntendheid in wijnen en gedistilleerde dranken met deelnemers afkomstig uit bijna 90 landen. Paul Skipworth, President en Managing Director bij The Glenmorangie Company, zei: "Om gekroond te worden tot "Distiller of the Year 2012" is de kers op de taart in wat is een zeer succesvol 2012 is gebleken voor Glenmorangie. Dit is de hoofdprijs voor de hele internationale dranken-industrie. Deze prijs is een erkenning van de extra's die Glenmorangie levert om de uitzonderlijke kwaliteit van onze whisky te waarborgen. De IWSC juryleden hebben de inspanningen van iedereen in ons team erkend en we zijn zeer blij". Dr Bill Lumsden, Director of Distilling & Whisky Creation bij The Glenmorangie Company, zei: "Deze onderscheiding maakt me erg trots om een deel uit te mogen maken van een dergelijk hoog aangeschreven whisky onderneming en haar bijdrage aan zo'n levendige Schotse whisky industrie. De uitstekende kwaliteit van onze whisky's is altijd mijn hoogste prioriteit samen met mijn team, en het is geweldig om onafhankelijke erkenning te mogen ontvangen van de zeer gerespecteerde IWSC." "Onze aandacht voor detail van de keuze van de grondstoffen, door zorgvuldige destillatie en het gebruik van de beste kwaliteit eikenhouten vaten voor de rijping, helpt ervoor te zorgen dat al onze whisky's een ongeëvenaarde smaak te bieden". Allen Gibbons, IWSC Chief Executive, zei: "2012 was opnieuw een zeer sterk jaar voor de whisky-industrie en de kwaliteit van de beoordeelde producten was bijzonder hoog. Glenmorangie's succes tegen een dergelijke zware concurrentie is een bewijs van de kwaliteit van hun producten. " Glenmorangie Company whisky's hebben in totaal nu een opmerkelijke aantal van 32 'Best in Class' en 'Outstanding' gouden medailles gewonnen in de afgelopen zes jaar bij de IWSC (internationaal erkende onderscheidingen) Dit is meer dan welke andere single malt Scotch whisky dan ook, waardoor Glenmorangie zich met recht de 'best of the best' mag noemen! The Glenmorangie Tasting!! Om te vieren dat Glenmorangie 'Distiller of the Year" is geworden, en uiteraard omdat wij groot fan zijn van de whisky's van Glenmorangie organiseert DH17 een Glenmorangie tasting. Yeah!! 🙂 Op Zondagmiddag 16 December van 15:00 tot 17:00 wordt er een masterclass Glenmorangie whisky's gehouden bij DH17 door Brand Ambassadors Wouter & Elise van Tol. Kosten voor deze proeverij bedragen € 30,- per persoon en we zullen 6 Glenmorangie's gaan proeven waaronder uiteraard de "Gold Medal & Outstanding" 25 Years Old Quarter Century!! Kaarten voor deze proeverij kunt u aanschaffen in onze winkel, of bestellen via onze webshop. (Max. 32 deelnemers)