Homemade Rum-Fudge!

Afgelopen week kwamen Wouter & ik op het idee om eens lekker eigengemaakte fudge te gaan maken. We hadden dit al eens eerder gedaan met Ardbeg whisky, lekker & peated, een mooie combinatie. Maar nu leek het ons leuk om eens aan de slag te gaan met één van onze favoriete rum's van het moment 'The Kraken'! The Kraken is een spiced rum, een waarlijk monsterlijke hit van chocolade en melasse, gesneden met Kerstmis kruiden - kaneel en piment, kruidnagel en misschien zelfs een beetje gember. Vanille is goed aanwezig in de afdronk. Het algemeen het effect is heel indrukwekkend, en de eventuele gekruide rum fan zal een grote kick halen uit The Kraken. The Kraken Spiced Rum is te koop bij DH17 voor € 24,99 per fles a 70cl [webshop]. De rum wordt gedistilleerd in Trinidad & Tobago en na destillatie wordt de rum getransporteerd naar de VS alwaar de kruiden en specerijen een de rum worden toegevoegd. Eerder maakten we al een geweldige Black Mojito met deze rum, nu was het tijd voor heerlijke, zelfgemaakt fudge! HET RECEPT:  Ingrediënten:
 • 120 gram roomboter
 • 200 gram fijne kristalsuiker of demerara-suiker (rietsuiker)
 • 3/4 el. The Kraken Spiced Rum
 • 1 blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk
Bereidingswijze:
 • Breng al roerende in een pan de boter en suiker aan de kook
 • Voeg 2/3 el. rum toe
 • Laat het mengsel ca. 1 min. doorkoken
 • Zet het vuur laag en voeg de gecondenseerde melk toe
 • Breng het geheel weer aan de kook en laat dit op een laag vuur -regelmatig roerend!- ca. 20 minuten doorkoken
 • TEST of de fudge goed is door een druppel in een glas met water te laten vallen. Als het een balletje wordt in het glas water is de fudge goed.
 • Roer als laatste nog 1 el. rum door het mengsel
 • Haal de fudge van het vuur en giet het mengsel uit op een vel bakpapier
 • Laat goed afkoelen & snij in stukken
Geniet ervan! Bij voorkeur met een lekker glas The Kraken Spiced Rum of een heerlijke warme chocolademelk met een scheutje The Kraken & slagroom...