Ardbog Day – 1 Juni 2013

Elk jaar vindt op het Schotse eiland Islay het Islay Whisky Festival -Feis Ile- plaats aan het einde van mei of begin juni. Elke distilleerderij op het eiland heeft een eigen dag waarop zijn distilleerderij in het zonnetje staat. Er worden activiteiten georganiseerd, uiteraard vergezeld door enkele mooie whisky’s, en er wordt door alle distilleerderijen een zogenaamde Feis Ile botteling uitgebracht. Een speciale gelimiteerde uitgave van de desbetreffende distilleerderij welke gewoonlijk alleen verkocht wordt in die week, en alleen bij de distilleerderij zelf… De laatste zaterdag van de Feis Ile is de dag dat de Ardbeg Distillery zijn deuren opent en fans verwelkomt van over de gehele wereld. Afgelopen jaar wilde Ardbeg dat de gehele wereld mee kon doen aan de festiviteiten en bestempelden zij deze dag als ‘Ardbeg Day’ Een dag waarop élk land zijn eigen Ardbeg festiviteiten organiseerde (op grote of kleine schaal) en voor 2013 is de open dag bestempeld als Ardbog Day!

Ardbog  Limited Edition 2013 

Ardbog zal de nieuwste release worden van Ardbeg, een limited edition whisky waarvan slechts een heel klein deel van de uitgebrachte flessen naar Nederland zal komen. De whisky is gerijpt op ex-Manzanilla sherryvaten en gebotteld op 52,1% alc.

Kleur – diep oker

Aroma – diepe, verleidelijke golven van pecannoten, zoute toffee en karamel, fudge, leer en een duidelijke vleugje kruiden, lavendel en viooltjes. De rook is zacht en aromatisch, en is verweven met zoute, hartige tonen zoals Iberico ham (de bellota) en olijven

Toevoegen van water brengt tonen van kruiden, gerookte rabarber, oude balsamico azijn en wat zout, ‘grafiet’ tonen herinneren u aan het Manzanilla vat element

Smaak – een volle, vet / tintelend gevoel in de mond leidt tot een krachtige, zoute, hartige uitbarsting van smaken – gezouten cashewnoten en pinda’s, kruidnagel, anijs, toffee, groene olijven en een merkwaardige vleugje ansjovis. Een lange, lang aanhoudende nasmaak, waarin de klassieke Ardbeg zoetheid (zoals een vleugje ahornsiroop) in bedwang wordt gehouden door eiken tannines, kruidnagel en koffiedik

Ardbog Day – 1 Juni 2013!!! 

Op zaterdag 1 Juni 2013 organiseert DH17 met medewerking van Moët Hennessy NL (Ardbeg importeur in NL) een bijzondere dag welke geheel in het teken staat van Ardbeg en de nieuwe Limited Edition Ardbog whisky. Veel kunnen wij u nog niet vertellen over het programma van deze dag, omdat de voorbereidingen in volle gang zijn. Maar wel kunnen wij u alvast de mogelijkheid aanbieden bij deze bijzondere dag aanwezig te zijn! We hebben voor U een zeer verrassend programma, waarbij verschillende Ardbeg varianten aan bod komen, en natuurlijk ook de gloednieuwe Ardbog Whisky! U zult vanaf ca. 14:00 uur deel kunnen nemen aan een programma met diverse Ardbeg-tiviteiten en tegen het einde van de middag zullen we u een Barbecue aanbieden.

Omdat het aantal flessen Ardbog whisky (wederom) erg gelimiteerd is bieden wij deze alleen aan in de vorm van een VIPticket voor deze Ardbog Day. Prijs voor het VIPticket bedraagt € 125,- en hiervoor krijgt u:

  • Deelname aan het Ardbog Day Event
  • Deelname aan de Barbecue
  • Fles Ardbog Day Islay Malt Whisky!!

Deze VIPtickets zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, en zijn zeer beperkt verkrijgbaar. Wij bieden net zoveel tickets aan als dat wij flessen krijgen. Bestellen kan uitsluitend via onze webwinkel.

Er worden ook losse kaarten voor deze dag aangeboden, zo kunt u wél aanwezig zijn op het evenement (en natuurlijk proeven van de nieuwe whisky) maar krijgt u géén fles Ardbog Day Limited Edition whisky mee naar huis. Losse kaarten bedragen € 45,- p.p.

Leave a Reply