Cognac Brownies! [recept]

Zin om dit weekend eens iets lekkers uit te proberen? Maak eens Cognac Brownies!! Gemakkelijk te maken en genieten met een grote G gegarandeerd! En heb je de brownies geprobeerd? Laat ons weten wat je er van vond, we zijn erg benieuwd! 🙂 Wat heb je nodig?? * 320 gr boter * 300 gr chocolade * 350 gr suiker * 6 eieren * 310 gr bloem * 120 gr cacao * 16 ontpitte pruimen * 200 ml cognacb5184a1606268a93551e7445556b960d Hoe maak je deze heerlijke brownies? Leg de pruimen in een grote schaal en overgiet deze met cognac. Laat dit een dag (24u) staan in de koelkast zodat de cognac goed in de pruimen kan trekken. Je kunt bijv. ook rum & sinaasappel proberen. Of whisk(e)y met kersen, pruimen, abrikozen of vijgen. Mogelijkheden genoeg! (De volgende dag) Smelt de chocolade en de boter en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de eieren, suiker, bloem en cacao toe en meng deze tot een glad beslag. Verwarm de oven tot 150 graden. Verdeel de helft van het mengsel over een (vierkante) cakevorm, leg daar boven op in laagjes de pruimen en verdeel de andere helft van het mengsel hier weer overheen. Daarna kan de cakevorm de oven in, 40-45 minuten bakken en genieten maar!! ( wil je weten of de brownie gaar is, steek er dan met een saté-prikker in. Als de cake niet meer plakt is hij goed. Laat de brownie niet te lang in de oven staan, anders kan hij erg droog worden...) Fijn weekend.