Ardbeg Day 2014

Ardbeg  – viervoudig winnaar van de World’s Best Scotch Whisky award – zal zijn nieuwste Limited Edition, Ardbeg Auriverdes, lanceren op 31 mei; Ardbeg Day 2014. De laatste zaterdag van het Islay festival is traditiegetrouw de dag waarop de distilleerderij met vele gasten de liefde voor Ardbeg viert, een gewoonte die sinds enkele jaren is uitgebreid tot een wereldwijde Ardbeg Dag gevierd op allerlei manieren, groot of klein, bij de verschillende Embassy’s over de gehele wereld.

ARDBEG AURIVERDES 

De Limited Edition van dit jaar heeft gerijpt op Amerikaans eiken vaten met bijzonder getoaste deksels, speciaal voor deze kwaliteit ontwikkeld. De nieuwe toasting techniek geeft de whisky een geheel eigen smaakprofiel, met mokka-koffie aroma’s aan de ene kant van het spectrum en romige vanille aan de andere kant. De whisky is gebotteld op 49,9% alcohol en zal € 94.95 gaan kosten.

De whisky is in alle opzichten een samenkomst van twee richtingen. Gedistilleerd met gelijke delen vakmanschap en passie, komt de naam Ardbeg Auriverdes van de kleur van de gouden whisky (auri) in Ardbegs iconische groene fles (verde). Auriverdes is eveneens het koosnaampje van het Braziliaanse voetbalelftal, het gastland van het wereldkampioenschap komende zomer en de inspiratie voor Ardbeg’s Peat Football, the thema voor Ardbeg Day op 31 mei. Op 28 en 29 juni is Ardbeg zelfs naamgever van de jaarlijkse “Swamp Football World Cup” in Argyll, Schotland.

Auriverdes

Ardbeg Auriverdes is de opvolger van de veelgeprezen limited edition Ardbeg Galileo, de World’s Best Single Malt bij de World Whisky Awards 2013.

Dr. Bill Lumsden, Director of Distillation and Whisky Creation, licht toe: “Bij het creëren van Auriverdes had ik een specifiek smaakprofiel in gedachten dat ik wilde realiseren, dus ik heb het hart van de spirit zo gecreëerd dat het het recept tot leven zou brengen. We houden ervan om nieuwe dingen te proberen bij Ardbeg en Auriverdes is een unieke expressie die mijn verwachtingen heeft overtroffen – het heeft de karakteristieke Ardbeg ondertonen met een onderscheidende nieuwe smaakervaring. Auriverdes heeft een explosief mondgevoel wat vervolgens ruimte geeft aan complexe aroma’s als koffieprut, drop, ‘maple smoked’ ham, moutbiscuit, witte peper en een mooie balans tussen zoetig en zoutig.

Ardbeg Auriverdes Proefnotitie:

  • Aroma: Geteerde en herbale aroma’s met een vleugje mokka
  • Smaak: Het aroma van koffie gaat over in die van gerookte wortelgroenten, bacon gelakt met ahornsiroop en gerookte zalm
  • Finish: Een rokerig vanille aroma wat lang blijft hangen

ArdbegDay2014

ARDBEG DAY 2014 BIJ DH17:

Traditiegetrouw organiseert DH17 op Ardbeg Day, zaterdag 31 Mei 2014, een leuke dag met heerlijke whisky, een gezellige groep Ardbeg-liefhebbers en een mooie invulling van de dag. En dat gaan we natuurlijk dit jaar ook weer doen!

Wat we precies gaan doen houden we nog even voor ons, maar we gaan er een topdag van maken net als voorgaande jaren! Wat we u wel kunnen vertellen is dat we starten om 13:30 en we zullen uiterlijk 19:00 uur deze Ardbeg Day weer afsluiten. Kosten voor deelname aan de Ardbeg Day 2014 bedragen € 45,- en wij beloven u dat het weer absoluut de moeite waard zal zijn om er bij te zijn 😉 We hebben plaats voor max. 64 deelnemers, deze deelnemers hebben op deze feestelijke Ardbeg dag de mogelijkheid tot aankoop van één fles Ardbeg Auriverdes. (niet verplicht uiteraard!)

Kaarten voor Ardbeg Day zijn uitverkocht.

Losse flessen Ardbeg Auriverdes reserveren is niet mogelijk bij ons. 

 

Leave a Reply