Ardbeg Day 2014 – een korte terugblik op een geweldige dag

Afgelopen zaterdag was het Ardbeg Day. Een dag waar Peat Heads al weken naar uitkeken. Ardbeg Day is in 2011 in het leven geroepen door de Ardbeg Distilleerderijen om zo meer en meer ardbeg-liefhebbers met elkaar in contact te laten komen om samen te genieten van deze prachtige whisky. Ardbeg Day valt altijd in de laatste week van Mei, wanneer ook het Feis Ile festival op Islay gehouden wordt.

RELEASE ARDBEG AURIVERDES

Op 31 Mei 2014 was het dan eindelijk zover, Ardbeg Day. Niet alleen waren er leuke activiteiten georganiseerd door de verschillende Ardbeg Embassies in Nederland, maar ook kwam de langverwachte nieuwe release van Ardbeg, de Ardbeg Auriverdes, op de markt. De Limited Edition van dit jaar heeft gerijpt op Amerikaans eiken vaten met bijzonder getoaste deksels, speciaal voor deze kwaliteit ontwikkeld. De nieuwe toasting techniek geeft de whisky een geheel eigen smaakprofiel, met mokka-koffie aroma’s aan de ene kant van het spectrum en romige vanille aan de andere kant. De whisky is gebotteld op 49,9% alcohol.

Een van de aanwezige deelnemers schreef een heel tof blog over deze Ardbeg Day; Ardbeg Day bij DH17 Hieronder ook kort nog even wat wij er van vonden en wat we gedaan hebben…

Ardbeg-Day-2014-0204

ARDBEG DAY ARDBEGTIVITEITEN

Nadat we voorgaande jaren een bijzonder leuke dag georganiseerd hebben voor onze Ardbeg Day bezoekers konden we natuurlijk ook dit jaar niet achter blijven. Alhoewel het soms moeilijk is iets nieuws te verzinnen voor een dergelijk grote groep liefhebbers. Toch is het ons volgens ons wel gelukt er weer een zeer geslaagde dag van te maken. Wat hebben we gedaan? Na ontvangst met koffie & Ardbeg-cake begonnen we met een korte introductie betreffende ce Ardbeg Committee, de Ardbeg Distilleerderij en de geschiedenis van Ardbeg, welke zeer roerige tijden heeft gekend. Nadat we het theoretische deel achter ons hadden, zijn we begonnen met een wedstrijd-element. De groep werd opgesplitst in 2 groepen en vielen onder leiding van hun team-captains Henri & Jerome. Vervolgens moest er in 3 onderdelen uitgemaakt worden welk team het ‘beste’ was. Het eerste onderdeel was een quiz met voetbal & Ardbeg gerelateerde vragen. Niet gemakkelijke vragen bleek al gauw… Na de vragen-ronde gingen we met z’n allen naar buiten voor het doe-gedeelte; doelschieten, bal-ketting-spel en wie kan het langst 2 Ardbeg flessen in de lucht houden (4,5 ltr. flessen!). Na beide onderdelen bleek de stand gelijk en kwam het aan op het 3de onderdeel van de dag; zingen! Beide teams kregen hun eigen Ardbeg lied dat ingestudeerd werd en vervolgens voor het andere team gezongen moest worden. Vol overgave en enthousiasme werd er flink meegezongen en dat resulteerde in een geweldig einde van de middag!

Natuurlijk werd er tussendoor lekker geproefd van de verschillende Ardbeg expressies, 6 in totaal. We proefden en genoten als laatste van de Ardbeg Auriverdes en direct daarna mochten de aanwezigen allemaal 1 fles aanschaffen indien ze wilden (natuurlijk wilden ze dat)

De dag werd afgesloten met een barbecue en een Ardbeg-cocktail waar goed van genoten werd. Rond 19:00 uur sloten we deze Ardbeg Day af met een bijzonder goed gevoel en het Ardbeg lied in ons hoofd…

ARDBEG ‘DRAMBASSADOR’ PROGRAMMA

De Ardbeg Embassies in Nederland leek het leuk het speciaal door hen opgezette Ardbeg Drambassador Programma ook op deze dag te lanceren. Een loyaliteit-systeem waarmee je als Ardbeg-liefhebber kunt sparen voor leuke Ardbeg goodies zoals glaasjes, waterkannen en paraplu’s. Het Drambassador Programma werkt 2-ledig.

Als 1ste krijg je bij elke fles Ardbeg 70cl. die je bij ons koopt een stempel op je stempelkaart. Met deze stempels kunt u sparen voor exclusieve Ardbeg items;

  • Bij 3 stempels: 3 Ardbeg Shortie glaasjes
  • Bij 6 stempels: 1x Ardbeg waterkan en 1x Ardbeg big glass
  • Bij 9 stempels: Ardbeg paraplu.

In de loop van dit jaar zullen er wellicht nog speciale items toegevoegd worden dit loyaliteitsprogramma. Het 2e deel van dit Drambassador Programma bestaat uit een uitdagende opgave, wanneer je als Ardbeg liefhebber álle Embassies in Nederland bezoekt, hier een fles Ardbeg 70cl. naar keuze koopt en een stempel op je kaart laat zetten ontvang je van Moët Hennessy NL een ‘Big & Untamed’ Ardbeg verrassing! (elke Embassy heeft zijn eigen unieke stempel)

ARDBEG DAY 2015

Iedereen die er bij was ontzettend bedankt voor jullie enthousiaste deelname, gezelligheid en aanwezigheid en graag tot volgend jaar! (Jubileumjaar Committee, we hebben al enkele ideeën voor weer een geweldige dag vol Ardbeg!)

Leave a Reply