Zomertopper: Casal de Ventozela!

In Portugal is de grootste wijnbouw regio Vinho Verde. In de sub-regio Vale do Ave bevindt zich een jong en modern wijnhuis genaamd Casal de Ventozela. Gekenmerkt door sterke tradities maakt dit wijnhuis sinds 1983 wijnen in de wijnstreek Vinho Verde, gelegen in het noorden van Portugal en getekend door bergen en valleien.

De 25 hectare Behorend tot Casal de Ventozela zijn verspreid over verschillende boerderijen en percelen, met nogal uiteenlopende geografische en klimatologische geologische kenmerken. Mede door deze complexiteit kunnen zij wijnen met unieke eigenschappen en persoonlijkheden produceren. Op dit moment wordt de gehele wijngaard georganiseerd in onafhankelijke percelen, in overeenstemming met elk ras en alle wijnstokken worden onderworpen aan kloonselectie.

De druiven worden geplant op glooiende hellingen, op een hoogte variërend tussen de 100 en 200 meter. Met de grote verscheidenheid van rassen welke geplant mogen worden in de regio, heeft Casal de Ventozela gekozen om de edele rassen van groene wijnen (vinho verde) te gebruiken om hun wijnen te produceren: Loureiro, Trajadura, Fernão Pires en Arinto (Pedernã), Baker Basto, Espadeiro en Vinhão. Allen druivenrassen die bij ons in Nederland niet direct tot de verbeelding spreken maar daarom niet minder lekker zijn!

Door de geografische ligging van de Ave-vallei, is het klimaat van deze regio sterk beïnvloed door de zeewind van de Atlantische Oceaan. Het zeer bijzondere microklimaat geeft deze wijnen een teken van lichtheid en fruitige, bloemige tonen met een volle smaakbeleving. Prachtige wijnen voor zomerse dagen, sprankelend en fruitig!

DH17 heeft de drie wijnen van Casal de Ventozela vast opgenomen in zijn assortiment; de Loureiro, Branca en Espadeiro; 1511455_697080367004962_812236295_n

Casal de Ventozela Espadeiro: Een aantrekkelijke helderroze kleur. Op de neus is intens, jong en fruitig, met aantrekkelijke aroma’s van pruimen, frambozen en aardbeien. Doordat de wijn sprankelend en jong is ervaar je zelfs een heel licht bubbeltje in de mond, een ‘speldenprikje’… in de mond evenwichtig en fruitig, een heerlijke wijn!

Casal de Ventozela Loureiro: licht ‘citroen’ van kleur met intense aroma’s van passievrucht, meloen en frisse appel. Het is een wijn met smaak, verfrissend en fruitig en bijzonder. Ook hier weer een licht ‘speldenprikje’ in de mond, wat de wijn nog aangenamer maakt! 100% Loureiro.

Casal de Ventozela Branco: Prachtige citroengeel van kleur, met tonen van intense bloemen, exotische vruchten en frisse geuren. Het resultaat is een complexe, elegante en knapperige wijn met een lange, aanhoudende nasmaak in de mond. Fijn en elegant. Een blend van Loureiro 50%, Arintho 30%, Pederna 20%,

U ziet het, wij hebben onze favoriete zomerwijn al gevonden! € 7,50 per fles -online bestellen-

995045_560722400640760_2114973565_n

Leave a Reply