Glenmorangie Pride 1978

Glenmorangie Pride 1978

Glenmorangie kondigde halverwege 2014 Glenmorangie’s meest zeldzame whisky tot nu toe, de Pride 1978 aan. We hebben er nog even op moeten wachten maar nu is hij eindelijk binnen!

De Glenmorangie Pride is een whisky opgebouwd uit 5 onderscheidende whiskyvaten die sinds 1978 in de archieven van de Glenmorangie distilleerderij in Tain verzegeld zijn opgeslagen. Na 18 jaar werd de kostbare drank nog 15 jaar extra-gerijpt op vaten waarin een legendarische Franse Premier Grand Cru Claret heeft gezeten. Dr. Bill Lumsden licht toe: “Het resultaat is een whisky met de kleur van gepoetst koper en rijke, decadente en verukkelijke aroma’s van kastanje, toffee en kersen. Ik geloof dat dit mijn meest exquise expressie tot nu toe, één waar whisky liefhebbers wereldwijd van zullen genieten.”

Na deze langste extra rijping ooit voor een Glenmorangie whisky tot nu toe, is de 34 jaar oude whisky in 2012 gebotteld in slechts 700 flessen. Deze Baccarat kristallen karaffen van 1 liter zijn vanaf januari 2015 verkrijgbaar. De verkoopprijs van deze zeer bijzondere whisky is € 4500,- en er zijn slechts enkele flessen (9) beschikbaar voor de Nederlandse markt. Een echt unieke fles whisky!