De NIEUWE Glenmorangie Lasanta!

De NIEUWE Glenmorangie Lasanta!
Glenmorangie heeft in het afgelopen jaar zijn Extra Matured Range helemaal gerestyled. Eerst werd de nieuwe verpakking van de Quinta Ruban uitgeleverd, later werd ook de Nectar d'Or in een nieuw jasje gestoken (al gezien? supermooi!) en nu als laatste is ook de Lasanta helemaal vernieuwd.
De nieuwe Glenmorangie Lasanta is niet alleen in een nieuwe fles & doos gestopt. De whisky is ook iets veranderd van smaak. Dit komt doordat de Lasanta tegenwoordig een korte -extra- finish krijgt op ex PX sherryvaten! Tevens is het alcoholpercentage teruggebracht naar 43% alc. om een zachtere smaakbeleving te krijgen.
De Extra Matured Range van Glenmorangie bestaat dus uit de eerder genoemde Quinta Ruban, Nectar d'Or en Lasanta. Alle drie 12 jaar oude whisky's, gebaseerd op de 'Original' 10yo. lasanta-shop-53999db0dfc97welke 10 jaar gerijpt heeft op ex-bourbonvaten. Na die 10 jaar wordt de whisky vervolgens overgeheveld in een ander eikenhouten vat. In het geval van de Quinta Ruban is dat een ex-port vat, wat de whisky tonen geeft van rood fruit, chocolade en een vleugje munt. De Nectar d'Or krijgt een narijping op ex-sauternes vaten. Dit is een zoete dessertwijn uit de bordeaux streek, wat de whisky tonen meegeeft van marsepein, honing, fruitcake en citroen merengue. Zoetig en met een heerlijke tinteling op de tong in de afdronk! De Lasanta heeft een extra rijping van 2 jaar gekregen op ex-oloroso sherryvaten. En na de extra rijping op oeoroso vaten wordt de whisky nog heel even extra nagerijpt op ex Pedro Ximenez sherryvaten voor extra zoetigheid, zachtheid en fruitigheid in de whisky.
PROEFNOTITIES GLENMORANGIE LASANTA [NEW]
  • Geur: mooie kruidige mix van walnoten en chocolade, sinaasappel, honing en rozijnen en karamel toffee.
  • Smaak: Heerlijke zoete tonen van rozijnen, sinaasappelschillen en walnoten. Butterscotch en warme kruiden die heel mooi in elkaar overlopen. Verwarmend!
  • Finish: Lang en verwarmende finish met tonen van kruidige sinaasappel en chocolade-hazelnoten!
De Glenmorangie Lasanta is te koop bij DH17 voor € 49,99 per fles.