NIEUW: Benromach 15 years old

Afgelopen week is de nieuwe Benromach 15 jaar oud gelanceerd door Gordon & MacPhail. Benromach werd gekocht door Gordon & MacPhail in 1993 en zorgvuldig gerestaureerd. De distilleerderij werd weer geopend in 1998 door ZKH Prins Charles en heeft sindsdien een goede reputatie om het produceren van een innovatieve reeks van onderscheidende Speyside whisky’s met een ‘pre-1960’s’ karakter.

De Benromach 15 jaar is gerijpt in zowel ex-sherry als ex-bourbon vaten om de whisky een “zachte smokiness” mee te geven. Dit resulteert in een intens, maar evenwichtig smaakprofiel. Denk hierbij aan specerijen -gember, munt en een klein snufje kaneel-, sappig fruit -pruim en clementine- en een vleugje rokerig, verkoold eikenhout. Allemaal fantastisch in harmonie met elkaar!

Benromach 15 Years Old heeft een opvallende gouden amberkleur dankzij de lange rijping in sherry en bourbon vaten en een zachte rokerigheid. In de smaak vindt je tonen van heerlijke sherry en rijke fruitcake met gestoofde pruimen en een hint van cacao.15-Years-Old-Bottle-Box-2

Zoals met alle Benromach whisky’s is de 15 jaar met de hand gemaakt door slechts drie stokers met behulp van de fijnste natuurlijke ingrediënten op de Forres distilleerderij.

De Benromach 15yo. zal een  vaste nieuwe waarde worden in de Benromach range. De whisky kost € 79,99 p/fles en is bij ons in de winkel te proeven indien gewenst 🙂 [online bestellen]