Nieuwe Ramses Bieren binnen

Op veler verzoek hebben we deze week weer een mooie nieuwe serie Ramses Bieren binnen gekregen! Zoals jullie weten is Bier niet echt ons ding. Niet dat we er niet van houden.  Het is meer zo dat we er niet voldoende ruimte voor hebben om een groot assortiment bijzondere speciaalbieren aan te kunnen bieden. En als je het doet, moet je het goed doen vinden wij… Maar voor Ramses Bier maken we graag een uitzondering!

Ramses Bier is een kleine brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL. De brouwerij is ingericht met behulp van Crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden. De bieren worden gemaakt met lef. Alle Ramses Bieren zijn single hop, de mout is Biologisch, de hop nog niet. De bieren hebben een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid van de productie en het toevoegen van streekproducten zoals spelt uit Made, Springbalsemien honing uit de Biesbosch of kersen uit Raamsdonk. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas.”

Wij hebben de volgende bieren opgenomen in het assortiment (deze keer):

Kuiter
is een heerlijk makkelijk fris en licht bier. Kuitbier is het eerste opnieuw gebrouwen bier uit de reeks Oud Nederlandse biertypen. Na water is haver het voornaamste ingrediënt. Het bier heeft ook een lichte rooksmaak. Het bevat 50% havermout, 25% tarwemout, 25% gerstemout en 2% ongemoute spelt uit Drimmelen. 4,5% alc. 150402_BASISFLES-3

Den Dorstige Tijger 
is een India Pale Ale. Een IPA is traditioneel sterk gehopt. Het gebruik van hop als conserveringsmiddel, om een lange boottocht te kunnen doorstaan, is een oude Nederlandse truc. Dit gebruik is met goed resultaat overgenomen door de Engelse brouwers. Om de hopsensatie specifieker te maken is slechts één hopsoort gebruikt: deze Hop is 120 minuten continu toegevoegd. (ook in 75cl.) 6% alc.

Naar de haaien
is een oud biertype dat zeelui in het verleden behoedde voor de typhus en ander ongemak dat hoort bij vies drinkwater. Het bier kenmerkt zich door hout, zout en mout. Een zoute toets is aangebracht met behulp van zeewier en gezuiverd, gekookt zeewater uit de Noordelijke Atlantische Oceaan. Single hop Saaz: Deze Nobele hop wordt al eeuwen in Europa verbouwd en geeft het bier een fris geparfumeerd karakter en een langere houdbaarheid. 5% alc.

Willem Bever
is een kastanjebruine dubbel met een volmoutige geur en smaak. Single Hop Bramling Cross:
Deze hop geeft een frisse bramen toets. Vlak voor het bottelen is extra aroma hop toegevoegd. 7% alc.

Rotskruiper
is enkel Bio. Dit bier valt verder moeilijk te classificeren, geen tripel maar ook geen amber… Een milde bloemige, kruidige hop met een snufje bos. 7,5% alc.

Antenne Tripel
gaat terug naar de essentie. Van oudsher zijn mout en honig de bronnen van vergistbare suikers. De basis voor dit bier is biologische mout en springbalsemienhoning uit de Biesbosch. De hop en de honing zijn prachtig in balans. Bij een lage temperatuur verzorgt de hop een frisse aromatische afdronk. Als het bier lang genoeg in het glas zit (een uitdaging voor sommige biergenieters) en geleidelijk opwarmt komen de honing accenten vrij. 8,8% alc.

Stout met Hout
is een sterk, stoer f_stouthoutdoch elegant bier. Om de bierbewaarheid te ondersteunen is Gagel en Jeneverbes toegevoegd. Hout, vanille en koffie complementeren de mout smaken. Voor dit bier wordt gebruik gemaakt van Ardbeg-hout, voor een volle rokerige smaak. De whisky-liefhebbers weten wel hoe mooi deze twee samen komen…. 8,5% alc.

Roggestout of MOM
Mom is een zwaar, donker en hoppig vergeten bier. Het recept dateert uit de 17e eeuw. Het zo- genaamde “Mommen” bier was vanwege zijn robuustheid één van de huisbieren van de VOC. Tarwe, haver, rogge en hop zijn de belangrijkste smaakmakers. 10% alc.

Ook verkrijgbaar Roggestout VoC Barrel aged: Deze Roggestout is een half jaar op eiken whiskyvaten gelagerd. 10% alc.

Vanaf nu allemaal uit voorraad leverbaar!

BERGS BIER FESTIVAL 2015

Op zaterdag 19 September a.s. vindt alweer de 19e editie van het Bergs Bier Festival plaats. DH17 zal daar ook aanwezig zijn, met deze (en meer) Ramses Bieren. Een mooie gelegenheid om deze bijzondere bieren eens te kunnen proeven 🙂 Kijk voor alle informatie omtrent het bier festival op www.bergsbierfestival.nl