Cooper’s Choice Single Malt Whisky, nieuw bij DH17!

Cooper’s Choice Single Malt Whisky, nieuw bij DH17!

Vanaf deze week zijn wij de trotse verkopers van een prachtig nieuw label met onafhankelijke whisky's, Cooper's Choice! Opgedragen aan de mannen wier vaardigheden van essentieel belang zijn voor de rijping van malt whisky. Zodat op deze manier de whisky kenner/liefhebber een kans krijgt om single malt whisky's te proeven die je niet vaak ziet op de markt. Vaten van Single Malt whisky's van verschillende leeftijden worden gekozen uit een aantal van Schotland's mooiste en meest zeldzame distilleerderijen. Ze omvatten alle verschillende smaken en aroma's welke je vindt aan de Oostelijke kust, in de Highland valleien en de hele weg naar de Western Isles. Deze whisky's zijn allemaal zeer exclusief, en van sommigen krijgen we slechts 1 of 2 flessen binnen dus wees er snel bij wanneer je interesse hebt want op=op! Wij krijgen deze week de volgende whisky's binnen onder het Cooper's Choice label:
  • Bowmore 1995 / 20yo. - € 159,-
  • Glen Esk 1984 / 30yo. sherry cask - € 359,-
  • Glenrothes 1996 / 19yo. - € 145,-
  • Highland Park 1995 / 20yo. madeira cask finish - € 169,-
  • Laphroaig 1994 / 21yo. sherry cask -  € 185,-
  • Littlemill 1984 / 30yo. - € 259,-
  • Lochside Single Grain 1964 / 48yo. - € 350,-
Naast deze mooie en zeer exclusieve & beperkt verkrijgbare whisky's hebben we ook een mooie jongere whisky onder het Cooper's Choice label ingekocht en wel de
Craigellachie 2008/7yo. Sherry Cask Matured:
Gedistilleerd in Juni 2008, gebotteld in oktober 2015.
ex-Sherry Cask No. 9548, gebotteld op 46% alc.
De algemene stijl van Craigellachie whisky is zoet, en de smaak van mout en noten wordt gekenmerkt door fruitsmaken en een rokerige toon. Craigellachie whisky is voornamelijk te vinden onder de onafhankelijke bottelaars en is altijd prachtig zacht en smaakvol, met een mooie complexiteit. Deze Craigellachie 2008/7yo. sherrycask kost € 57,99 p/fles De Craigellachie distilleerderij is gevestigd in hart van de Speyside regio, ten zuidoosten van het gelijknamige dorp, tussen Dufftown, Rothes en Aberlour. In het hart van de Speyside,waar  de rivieren Fiddich en Spey samenvloeien ligt het dorp Craigellachie, een goede uitvalsbasis voor degenen die graag meerdere distilleerderijen wil bezoeken: binnen een paar kilometer bevinden zich hier verschillende distilleerderijen waaronder Macallan an Glenfiddich... Het is onmogelijk om whiskyvaten van Craigellachie te zien rijpen op het terrein, aangezien deze is verlaten sinds 1995; toen de kelders van de distilleerderij werden vernietigd. Ongeveer 2,8 miljoen liter whisky van Craigellachie worden nu elders gerijpt.