Nieuwe Italiaanse wijnen bij DH17!

Nieuwe Italiaanse wijnen bij DH17!

Momenteel zien wij een steeds grotere afname van goede Italiaanse wijnen bij DH17. En wanneer je naar de verscheidenheid en de prijs/kwaliteit verhouding kijkt is dit ook heel logisch! Italië heeft natuurlijk al honderden jaren ervaring met het produceren van bekende topwijnen, waarvan de meest soorten uit het rijkere noorden van Italië komen. Iedereen weet dat ze er in de Piemonte, Toscanië, Veneto, Umbrië wat van kunnen… Prachtige producten met hun eigen herkenbare stijl.

Wat in Italië in het economisch sterkere noorden prachtige ontwikkelingen gaf om de kwaliteit en  de opgedane kennis te verhogen, bleef het zuiden wat achter. Wel goede omstandigheden, zelfs warmer dan in het noorden, samen met de koele invloed van de Middellandse zee een drie kanten. Maar geld om e.e.a. op een hoger plan te brengen was er vaak niet. Er werd in Nederland niet veel geïmporteerd, alleen als goedkope slobberwijn.

Echter… De laatste 15-20 jaar gebeurt er heel veel in de onderkant van de laars! Er is geld vrijgekomen om deze gebieden op een goede manier betere wijnen te laten produceren. En vaak met de hulp van de bekende en erkende topwijnmakers uit Toscane, Piemonte e.d. werd het roer omgegooid. Meer kwaliteit, de Zuidelijke Italiaanse gebieden moesten een eigen, positief en kwalitatief karakter krijgen. En dat is gelukt 🙂 Natuurlijk hebben ze alle doelstellingen nog niet bereikt, maar momenteel zijn er veel goede wijnhuizen in deze gebieden. Puglia, Salento ( onderdeel van Puglia), Calabrië en Sicilië, deze gebieden zijn zeer de moeite waard om nu te kopen. Ze staan onder leiding van grote wijnmakers, hebben klimaat en omstandigheden die uitstekend zijn, en zijn verrassend omdat hier de mooie en typische Italiaanse druivenrassen als Negroamaro en Primitivo het buitengewoon goed doen.

Jonge, fruit gedreven rassen die fantastische wijnen maken. Én, omdat dit gebied lang bekend stond als matige wijnregio, zijn de prijzen nog verrassend laag! Wij hebben voor U nu twee prachtige volbloed Zuid-Italiaanse wijnen geselecteerd, die super mooi zijn, typisch Italiaans, modern en zéér betaalbaar!

Van Feudo Monaci hebben wij nu de Negroamaro 2013 uit het gebied Salento. Vol en kruidig, rijk aan fruitigheid en heerlijk levendig. Perfect bij pasta’s, Vleesmaaltijden en BBQ.

Ook hebben wij van Feudo Monaci de Primitivo. Heerlijk sappig en mooi vol en rijk in de mond. Een perfecte wijn voor …….eigenlijk elk moment, en bij vele maaltijden te genieten!

Ter intoductie zullen wij deze wijn in de introductie periode voor € 8,99 aanbieden,
en de 6e fles is gratis!