Exclusieve Tomatin whisky-proeverij bij DH17!

Exclusieve Tomatin whisky-proeverij bij DH17!
Op 14 April a.s. organiseren we een super gave en exclusieve whisky proeverij met het merk Tomatin! Tomatin = Distillery of the Year 2016 geworden en wij gaan deze avond ontdekken waarom deze distillery deze mooie titel in de wacht heeft gesleept! Onder leiding van Brand Ambassador Scott Adamson gaan we een hele mooie serie whisky's poeven deze avond:
  • Tomatin Legacytomatin+map
  • Tomatin 12 years old
  • Tomatin Cask Strength
  • Tomatin 14 years old
  • Tomatin 18 years old
  • Cú Bócan Peated Malt
  • Tomatin Sherry meets Whisky Oloroso Edition
  • Tomatin 1988 vintage / 25yo.
Kaarten zijn extra voordelig omdat de proeverij op korte termijn georganiseerd wordt, profiteer hiervan en kom genieten van deze 8 toppers voor slechts € 25,- p.p.! [kaarten bestellen] OVER TOMATIN: De distilleerderij Tomatin is gelegen tussen de plaatsen Aviemore en Inverness en  ligt op zo'n 315 meter boven de zeespiegel. De naam Tomatin is afkomstig van de gelijknamige plaats in de buurt en wordt uitgesproken als "Tomaat-in". Tomatin komt uit het Gaelic en betekent "de heuvel van de jeneverbosjes".Tomatin-Distillery-Cask De distilleerderij werd in 1897 door zakenmensen tijdens de whisky "boom" gebouwd onder de nieuwe opgerichte firma - The Tomatin-Spey District-Distillery Co. In 1906 ging de firma, wegens de verslechterende verkopen failliet en tot 1909 werd de distilleerderij gesloten. In 1909 werd Tomatin weer heropend nu onder de naam The New Tomatin Distillers Co ltd. Tijdens de oorlog werd de distilleerderij wegens schaarste van het graan weer gesloten. In de jaren 50 werd de distilleerderij weer heropend en in 1956 werd het aantal stills van 1 naar 2 stills verdubbeld. Van 1961 tot 1964 kwamen er nog 5 stills bij en in 1974 werd de distilleerderij geheel gemoderniseerd. De moutvloeren verdwenen en weer werden er stills bijgeplaatst. Tomatin werd hiermee de grootste distilleerderij van Schotland. In het stillhouse van Tomatin staan nu in totaal 23 stills, waarvan er momenteel slechts 12 gebruikt worden. Tomatin is een grote, maar vrij onbekende whisky distilleerderij. Tot voor kort werd ruim 80% van hun gestookte whisky gebruikt in blends van o.a. The Antiquary & The Talisman. Sinds de overname van de distilleerderij door eerst de Takara Shuzo Company en later door de Murabeni Group (Japan) werd de focus verlegt naar Single Malt productie en kwamen er diverse prachtige Single Malt whisky's uit. Momenteel bestaat de basisrange van Tomatin uit de Tomatin Legacy, 12yo., 14yo., 18yo. en de Cask Strength. Ook maakt Tomatin (licht) peated whisky onder de naam Cú Bócan. 12494790_991009797601854_7265252553283448739_n