LAGAVULIN 8 YEARS OLD – 200TH ANNIVERSARY!

LAGAVULIN 8 YEARS OLD – 200TH ANNIVERSARY!
Nieuw binnen deze week, liefhebbers keken er al een tijdje naar uit, de Lagavulin 8 Years Old! Deze whisky is uitgebracht ter ere van de 200ste verjaardag van de oprichting vande  Lagavulin distilleerderij door John Johnston in 1816. Deze acht jaar oude whisky is vol en rokerig van smaak zoals we van Lagavulin gewend zijn. Met zoete specerijen welke met een druppel water wat meer naar boven komen. De smaak is zacht van structuur, met een prachtig full-on Lagavulin smaak, welke zelfs nog voller is dan je zou verwachten; zoet, rokerig en aarde-achtig, met een groeiende rokerige scherpheid, dan droog, met meer rook. De finish is prachtig: heel lang en rokerig. Dit is een gepolijste en prachtig vormgegeven viering van Lagavulin met rokerige aroma's en een sterke smaak!
'Huge quality/age ratio. Happy 200th, Lagavulin!' - 90/100 score by Serge Valentin www.whiskyfun.com
De whisky wordt gelimiteerd op de markt gebracht, op = op. DH17 heeft een mooi aantal flessen kunnen bemachtigen en verkoopt deze voor € 57,99 p/fles! [bestellenMar16-Lagavulin8YO In 1880 proefde Alfred Barnard, auteur van The Whisky Distilleries van het Verenigd Koninkrijk,  van een 8-jarige Lagavulin welke hij beschreef als "uitzonderlijk goed". Als onderdeel van hun 200-jarig bestaan, heeft de distilleerderij daarom besloten een 8 jaar oude whisky te her-creëren! De whisky is gebotteld op een alcoholpercentage van 48% welke de whisky iets spannends meegeeft. Gerijpt in refill Europese en Amerikaanse eiken vaten.