La Tordera Jelma’s; dé bubbelwijn voor deze zomer!

La Tordera Jelma’s; dé bubbelwijn voor deze zomer!
Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar z'n druivenras prosecco, een lastige variëteit die laat rijp en daardoor een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn! In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van mamma Mirella Vettoretti aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen! DH17 heeft de gehele serie prosecco's van La Tordera in zijn assortiment, met als 'buitenbeentje' de La Tordera Jelma's; de naam Jelma's is een acroniem voor de kinderen van La Tordera (Joseph, Elisa, Luca, Marica en Anna) - de toekomstige generatie die rond de wijnmakerij leven met veel vreugde en enthousiasme. jelmas-extra-dry-new Deze Jelma's is een 'buitenbeentje' vanwege zijn druivensoorten: Chardonnay Musque 20%, Pinot Grigio 20% en Glera 60%. Vanwege het relatief lage percentage Glera is de wijn niet gekwalificeerd als DOC Prosecco.  De aromatische en elegante tonen van deze wijn zijn typisch voor de witte druivenrassen die gebruikt zijn voor deze prachtige sparkling wine. Dankzij de micro-oxygenatie technologie worden de bloemen en fruitige noten van de Chardonnay en Pinot Grigio extra versterkt. Het resultaat is een verfrissende en opwekkende bubbel-wijn met de geur van ananas en rijpe appel: een heel licht zoetje en fruitige toon. Fris zuur in de afdronk, toegankelijk en sappig. Kleur: helder intens geel. Perlage: Fijn en lang. Aroma: gele vruchten, met de geur van citrus, banaan, ananas en een lichte toon van jasmijn. Smaak: zeer fris en rond met een interessante verfijning en finesse. Culinair inzetbaar bij pittige gerechten zoals gemarineerde scampi, bruschetta met pittige garnalen of pulpo picante. Ook lekker in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken! De La Tordera Jelma's kost normaal € 11,50 p/fles, maar van 23 Juni tot 3 Juli a.s. is deze sparkling wine extra voordelig verkrijgbaar voor slechts € 9,99 p/fles!! logo