Zoomer Festival 2016 – een terugblik!

Zoomer Festival 2016 – een terugblik!
Wat was het weer super!! Op zaterdag 3 September j.l. vond alweer de 4e editie van het Zoomer Whisky & Rum Festival plaats in Bergen op Zoom. Georganiseerd door DH17 Drakenspeciaalzaak, dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie, en in samenwerking met Grand Hotel De Draak. Op een prachtige nieuwe locatie, maar met dezelfde vertrouwde fijne sfeer die u van eerdere edities gewend was, kon er worden genoten van meer dan 175 soorten whisky, whiskey, bourbon en rum... (en een paar andere dranken als gin, mezcal & tequila) Ook de cocktailbar was drukbezet deze avond, superleuk allemaal!!
Niet alles was hetzelfde als normaal, want de vierde editie werd gehouden op een unieke locatie; de binnenplaats van de Residènce De Draak. “Op deze nieuwe locatie hebben we dezelfde goede sfeer als vorig jaar, maar alles is net wat professioneler”, licht Elise van Tol van DH17 toe.
Het terrein was prachtig aangekleed en zeer sfeervol. De ruim 350 bezoekers hadden goed de ruimte om de verschillende stands te bezoeken en natuurlijk was er ook weer voor eten gezorgd! De catering was in handen van Restaurant Hemingway, het restaurant van Hotel De Draak;
“Wij hebben ons vooral vanuit Hemingway ontfermd over de catering. Het eten hebben we meer aangepast op het festival en de dranken. Zo zijn er oesters voor de bezoekers om te proeven en we hebben chocolademousse die bereid is met rum of whisky van onze huis chocolatier.”

VOLGEND JAAR WEER! – 2 SEPTEMBER 2017 #SAVETHEDATE

In 2017 zullen we opnieuw het Zoomer Whisky & Rum Festival organiseren! Dit keer zal het een jubileum-editie worden, want dan zijn we alweer toe aan het 5e Zoomer Whisky & Rum Festival! Reden te meer om goed uit te pakken dus... Vanaf begin 2017 zal de kaartverkoop voor deze 5e editie van start gaan, daarover later meer!

GELUKKIG HEBBEN WE DE FOTO’S NOG...

Dit jaar konden we Nick Franken strikken voor een foto-reportage van het festival. Nick heeft fantastisch werk geleverd, als altijd... de foto's van de avond kun je hier bekijken

... EN EEN SUPERTOFFE VIDEO!

Supertof!! Vlogger Rik Leonards van ChefsFriends maakte tijdens het Zoomer Whisky & Rum Festival 2016 deze blog! Een mooie indruk van een fantastische avond, georganiseerd door DH17 Dranken Speciaalzaak i.s.m. Grand Hotel De Draak

WAT ER ALLEMAAL TE PROEVEN WAS:

Sowieso onwijs tof was het dat Lester van World's End Rum er was. Zijn spiced rum was het meest verkochte artikel van de avond! Prachtige spiced rum, gemaakt in België! Dit artikel was nog nooit eerder in Nederland te proeven of te koop. Nu wel 🙂 Nieuwe standhouders dit jaar waren Pleasure & Liquors met hun Dictador rum's en gin's uit Columbia. Super mooi spul! En Right Spirits met de gehele serie Diplomatico Rum uit Venezuela. Met als klapper natuurlijk de Diplomatico Vintage en de Diplomatico Ambassador met een winkelwaarde van ca. € 225,- p/fles een zeer bijzondere rum te noemen! Laatste nieuwe standhouder dit jaar was Van Wees Holland met enkele van onze favoriete whisky's; Arran, Benromach en enkele onafhankelijke bottelingen van The Ultimate. Tof dat jullie er bij waren! Kijk hier voor de complete Proeflijst 2016 zo kun je 'm nog eens doorkijken als je wilt 🙂

BEDANKT VOOR EEN FANTASTISCH FESTIVAL!

Via deze weg willen wij iedereen die er bij was enorm bedanken voor jullie aanwezigheid! Zonder bezoekers geen festival, maar zéker ook zonder standhouders geen festival. Alle standhouders énorm bedankt voor jullie enthousiasme en inzet! En alle bezoekers onwijs bedankt voor jullie aanwezigheid, gezelligheid en enthousiasme! En natuurlijk; Hotel De Draak. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor alles wat jullie voor het festival hebben gedaan. We waren een gouden team en ik kijk nu al uit naar volgend jaar! Graag tot volgend jaar iedereen!!