Francois Peyrot; Grande Champagne Cognac

Francois Peyrot; Grande Champagne Cognac
Op 25 ha wijngaarden in de Grande Champagne wordt op het Domaine de Bergeronettes door de 3e & 4e generatie cognac geproduceerd. Het begon in 1956 en de speciale karakteristieke Francois Peyrot smaak wordt grotendeels bereikt door de speciale Chais, waar de vaten en flessen opgeslagen worden. Daar wordt deze drank omgezet in een godendrank, zo mooi en zuiver van smaak! In 1970 namen vader François en moeder Gisele het bedrijf over van hun ouders en produceerde voor het eerst onder eigen naam “ Cognac Francois Peyrot “ Het eerste flesje VSOP ging over de toonbank. In de loop der jaren werd het landgoed uitgebreid tot 25 ha. Zonen Patrick, Stéphane en dochter Stephanie kwamen de familie versterken. Heden ten dage is Patrick de belangrijkste man in het bedrijf, maar conform de Franse hiërarchie is François de baas en is zijn wil wet. bergeronnettesHet landgoed heet Logis des Bergeronnettes, de kwikstaart , symbool voor de familie, afgebeeld op de verpakkingen en flessen. De familie Peyrot hanteert de Culture Raisonnee , maakt geen gebruik van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen. Respect voor de natuur! DH17 heeft de gehele serie cognac's van dit prachtige cognachuis in zijn assortiment. Iets waar we trots op zijn, een bijzondere cognac tegen een héél mooie prijs! We hebben de volgende 5 cognac's van Francois Peyrot: Peyrot Selection: 3 tot 6 jaar gerijpt, licht amber van kleur en met in de geur soepele, lichte wijnbloesem. De smaak is pittig en kruidig. Mooie 'instap'-cognac! Peyrot V.S.O.P.: 12 jaar gerijpt, glinsterend geel amber van kleur. In de geur aangename vanille, rond en zacht. Elegant en gerijpt van smaak. Bezit al de elegance van een gerijpte Grande Champagne de Cognac! Peyrot Napoléon: 18 jaar gerijpt, goud van kleur. De Napoléon van Francois Peyrot kenmerkt zich door de verfijnde complexiteit die alleen Grande Champagnes hebben. Daarnaast heeft deze Napoléon een smaken palet zo in balans dat de uitkomst altijd weer betoverd. Alles wat je ervaart is subliem, de smaakrijkdom, de fruitigheid, de geur in combinatie met de dronk en afdronk: Superbe! Vol en fruitig, met tonen van noten, honing en vanille. Mooi afgerond met tonen van eikenhout. Peyrot X.O.; 25 jaar gerijpt, goud amber van kleur. De geur is ook hier weer vol met fruit, noten en vanille. Zacht van smaakloos afgerond door de lange rijping op oud eikenhout! Fántastische prijs-kwaliteitsverhouding 🙂 BAU8369-300x200 Peyrot Héritage: Patrick Peyrot, 4e generatie, keurde deze zeer unieke Cognac persoonlijk. Deze cognac is nog erfgoed van grootmoeder Mathilde, de druiven werden met de hand geplukt en gedistilleerd in 1958. Er is slechts een beperkte voorraad van deze 58(!) jaar oude Grande Champagne de Cognac. ” Brut de Fut ” , hetgeen wil zeggen niet gefilterd en direct gebotteld vanuit het vat. Zeldzaam en een cognac om niet meer te vergeten! Francois Peyrot Tasting Kit Cognac! Voor de liefhebber die niet kan kiezen 🙂 We hebben een beperkte voorraad van deze mooie tasting kits, die alle 5 bovenstaande cognacs bevat. Proeverij van 5 jaargangen cognac François Peyrot, gevuld in buisjes van 25 ml, verpakt in luxe zwart doosje met magneet afsluiting en inlegvel met omschrijving. Slechts € 24,99 p/setje! ALLE COGNACS VAN FRANCOIS PEYROT ÉN DE PROEFSET ZIJN OOK TE BESTELLEN VIA ONZE WEBSHOP! Proefdoosje-5-jaargangen-Cognac-Francois-Peyrot-1