Whisky uit Pfaffenhofen!

Whisky uit Pfaffenhofen!

... Sublieme en verrassende whisky voor de meest verwende whiskydrinker!

Het toppunt van Europees denken: Pfaffenhofen... In de Elzas, een soort Duits Frankrijk. En daar wordt nu superieure en zeer verrassend smakende whisky gemaakt! De Schotten, de Ieren, en de Amerikanen. Ze maken allen whisk(e)y met een eigen signature. Japanners en Taiwanezen, Nederlanders en noem maar op, maken deze verbluffend goed na, en zijn qua kwaliteit vaak niet minder dan whisky uit eerstgenoemde 3 erkende whisky landen. Maar in Pfaffenhofen, Elzas doen ze iets wat zeker niet onopgemerkt kan blijven voor de echte en avontuurlijke whisky connaisseur. Daar heeft Denis Hanns, handelaar in wijnen en gedistilleerd het volgende bedacht:
Ik heb in deze regio een groot netwerk van wijnmakers, distillateurs en chefs(!). Nu wil ik graag superieure whisky maken die een eigen identiteit en signature hebben.
Zo gedacht zo gedaan. Bij regionale stokerijen kocht Denis verschillende zeer mooie en zuivere whisky-spirit. Bij de beste wijnmakers kocht hij de beste en duurste vaten. Vaten waar eerder zeer speciale wijnen op gerijpt hadden. En niet alleen wat simpele huiswijnen, maar internationaal gelauwerde en erkende topwijnen. Van Vin Jaune, Gewürztraminer, Pinot Noir, Riesling tot Pinot Auxerrois. En vaak double woods die natuurlijk van vaten uit de streek kwamen. Wat is het gevolg als je mooie en zuivere whisky-spirit rijpt op vaten van Europees eikenhout?  Waarvan de kwaliteit erg hoog is? En waar al prachtige wijnen in gerijpt werden met een eigen smaakpalet? Juist. Prachtige whisky met zeer verrassende maar superieure smaken palet! Daarbij komt dat alle whisky gemaakt zijn om te matchen met allerlei types voedsel. Daar komen de chefs bij kijken! In Nederland is de importeur een chef-kok, die in staat is om al die verrassende whisky smaken te laten matchen met hapjes of zelfs hele 7 gangen diners! Dit betekend niet dat de whisky’s alleen lekker zijn bij voedsel, maar geeft wel aan dat er nagedacht is over de manier van whisky maken. Ik heb de whisky al mogen proeven, en ben echt onder de indruk van wat daar in de Elzas gemaakt is! De smaken zijn zeer verrassend, er zit een smaakopbouw in die perfect is en de kwaliteit is echt Europees. Net zoals de meeste goede whisky uit Europa komt. Kwaliteit als Schots, zuiver als Iers, maar met de Franse verfijning! Wij hebben momenteel 3 soorten in de winkel staan, welke natuurlijk ook te proeven zijn!bestel hier>> Geniet , Johan Rijnart