Ardbeg 23yo. Twenty Something!

Ardbeg 23yo. Twenty Something!
Slechts af en toe komt er een whisky voorbij die zowel zeldzaam als exceptioneel is. Ardbeg Twenty Something is zo’n whisky. Het is een bijzonder zeldzame 23 jaar oude Ardbeg whisky, uitgebracht ter ere van het Ardbeg Committee. Het feit dat deze magnifieke whisky gecreëerd is in de gepensioneerde iconische distilleerketel - die tegenwoordig buiten voor de distilleerderij staat om alle bezoekers te verwelkomen – maakt de whisky nog specialer. Zoals je weet, was er een tijd in de jaren ’80 waarin Ardbeg bijna voor altijd verloren is gegaan. De productie daalde naar vrijwel niets en de toekomst van deze geliefde distilleerderij was zeer onzeker. Echter, zelfs toen de ketels leeg bleven en er geen nieuwe whisky meer gebotteld werd, lag de spirit voor Ardbeg Twenty Something stilletjes te rijpen, in afwachting van het perfecte moment. En vandaag is het zover, de geest van Ardbeg leeft voort... ...Opnieuw een Ardbeg met een leeftijdsaanduiding! (na de 21yo. afgelopen jaar, die helaas niet in NL te koop was) Deze 23yo. Twenty Something komt in zeer beperkte hoeveelheid naar Nederland. De Ardbeg 23yo. Twenty Something is een Ardbeg uit het tijdperk dat de distilleerderij nog eigendom was van Allied Distillers (1993/1994) De whisky werd gerijpt in ex-bourbon en ex-Oloroso sherry vaten en gebotteld op 46,3%. De Ardbeg 23yo. Twenty Something wordt door Dr. Bill Lumsden omschreven als 'rijke, diepe smaken' met 'een ongelooflijk rokerige, zijdeachtige kwaliteit' De Ardbeg 23yo. Twenty Something  kost € 499,- [uitverkocht]