Apple ’n Spices Infused Bourbon!

Zoals jullie wellicht weten ben ik dol op bourbon, en op cocktails. Laat staan als je deze twee combineert 😉 Zo is de Mint Julep mijn absoluut favoriete cocktail… Bourbon, suiker(siroop), verse munt en veel ijs. Eenvoudig en bijzonder lekker. In de afgelopen weken ben ik veel aan het zoeken geweest naar leuke nieuwe (cocktail)recepten op het internet, en in het bijzonder op Pinterest. Daar zag ik heel veel verschillende ‘infusions’ waarvan één er direct opviel; de Apple ‘n Spices Infused Bourbon. Inmiddels heb ik deze infusion al een paar keer gemaakt en echt iedereen die het geproefd heeft is razend enthousiast. En niet alleen whisky-liefhebbers… Heel makkelijk te maken, vereist een klein beetje geduld maar wat je er voor krijgt is verbluffend lekker en zeer zeker het wachten waard. Probeer het zelf! 52555e9edbfa3f0d8c000686._w.540_h.361_s.fit_

Benodigdheden:

  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels water
  • 120 ml. Appelsap (ongefilterd/troebel)
  • 1 a 2 appels (in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • 12 kruidnagels
  • 1 vanille stokje
  • 360 ml. Bourbon

(voor ca. 480ml. Infused whiskey)

Hoe ga je te werk?

Doe de suiker, het water en de appelsap samen in een steelpan en zet deze op laag vuur. Breng het geheel aan de kook en blijf af en toe roeren tot alle suiker is gesmolten. Voeg de appel, kaneel, kruidnagel en vanillestokjes toe en laat dit verder koken tot de appel begint te karameliseren. (De appel begint zacht te worden en bruint licht.)

Haal het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je het appel mengsel in een afsluitbare glazen pot doen. Voeg de bourbon/whiskey hier aan toe en bewaar het mengsel op een koele, donkere plaats voor 24 uur (koelkast is prima) Schud af en toe met het mengsel, zo’n paar keer in de 24 uur. (U kunt de whiskey voor maximaal 2 dagen laten trekken als u een sterkere smaak wenst).

51159684dbd0cb453d000480._w.540_h.832_s.fit_

Zodra de ‘infusion’ is voltooid, schud je nog een keer en dan kun je de vloeistof door een zeef halen om zo alle kruiden en appelstukjes eruit te zeven. Een theezeefje is hier prima voor.  Eventueel kun je de ‘infusion’ nog een keer extra filteren door een koffiefilter indien gewenst.

The Spicy Bourbon Ginger

Als je infusion klaar is vul je een tumbler met ijs. Vul het glas voor 2/3 met infused bourbon & 1/3 ginger ale en geniet van een geweldig verwarmend en verslavend lekker drankje! Ik vind het smaken als vloeibare appeltaart. Need i say more??

(ook heel lekker met appelcider i.p.v ginger ale. Of afgetopt met (demi-sec) champagne wellicht?? Probeer het zelf!)