Ga naar de inhoud

Ardbeg BizarreBQ Single Malt Whisky

Wat gebeurt er als je een pitmaster en Master Distiller samenbrengt bij een druppel whisky? Je krijgt BizarreBQ! Het is een primeur van de op Islay gebaseerde Ardbeg-distilleerderij, met Dr. Bill Lumsden en DJ BBQ (ook bekend als Christian Stevenson) die samenwerken om deze barbecue-geïnspireerde single malt te produceren. Om het vlezige, rokerige barbecuesausprofiel te creëren, combineerde het paar whisky uit drie vaten: dubbel ‘charred’ eikenhouten vaten, geroosterde Pedro Ximénez-sherryvaten en barbecuevaten (zwaar verkoolde vaten, op maat gemaakt met behulp van een ouderwetse komfoor). En raad eens? Het is een perfecte combinatie voor alles wat met barbecue te maken heeft…

De Ardbeg BizarreBQ is gemaakt met behulp van een selectie van vaten: verkoolde eikenhouten vaten, Pedro Ximénez-sherryvaten en een verschroeid Brasero-vat. Deze unieke combinatie resulteerde in een turfachtige, pittige en toegeeflijke whisky, waardoor het de perfecte metgezel is voor je barbecue. Fluiten van roet en steenkool vermengen zich met de geuren van gedroogd leer, gegrilde artisjokken, aromatische kruiden en specerijen zoals kruidnagel. De aroma’s van met truffel doordrenkte karamel, walnoten en koffie bestrooid met kaneel verspreiden zich en maken plaats voor de verleidelijke geuren van perfect aangebraden vlees en smeulende kampvuursintels.

De Ardbeg BizarreBQ is vanaf vrijdag 30 Juni beschikbaar en kost € 89,99 per fles. De whisky is beperkt beschikbaar, en uitsluitend in de winkel te koop!

ARDBEG BIZARREBQ PROEVERIJ OP ZATERDAG 8 JULI 2023

Om de lancering van de Ardbeg BizarreBQ zijn Nederland te vieren zullen we op zaterdag 8 Juli a.s. een lancering & proeverij organiseren bij F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder onder de winkel…) We zullen deze avond een Ardbeg proeverij houden met o.a. de nieuwe Ardbeg BizarreBQ, maar ook de Ardbeg Ardcore (limited release 2022), de Ardbeg Heavy Vapours (limited release 2023), de Ardbeg 8 Years Old For Discussion (committee release) en de Ardbeg Smoketrails (travel retail exclusive). Natuurlijk gaan we deze avond opleuken met wat BBQ gerechtjes, want een whisky gebaseerd op barbecue, daar móet gewoon iets van de barbecue bij!

We hebben plaats voor max. 32 personen, en toegangskaarten kosten € 49,99. Dit is voor een Ardbeg proeverij inclusief BBQ gerechtjes! 

  • Datum: zaterdag 8 Juli 2023
  • Tijd: van 19:00 uur tot ca. 22:00 uur (met na afloop de mogelijkheid in de bar nog een drankje te bestellen)
  • Lokatie: F.D. Roosevelt Whiskybar & Club (in de kelder van DH17 Dranken Speciaalzaak!)
  • Kaarten: € 49,99 per persoon – ONLINE BESTELLEN