ARDBEG NIGHT 2016

Elk jaar komen whiskyliefhebbers van over de gehele wereld bijeen op het Islay Malt & Muziek festival, Feis Ile genaamd. De laatste zaterdag van Feis Ile is altijd de dag dat Ardbeg zijn deuren opent voor alle fans, een van de hoogtepunten van het festival elk jaar weer! In 2012 besloot de distilleerderij om van Ardbeg Day een wereldwijd evenement te maken. Een traditie die wij elk jaar weer tot een waar feest maken bij ons in (of rond) de winkel!

In 2016 is gekozen voor een Ardbeg Night in plaats van Ardbeg Day. Dit heeft alles te maken met het thema van dit jaar, Ardbeg’s geheime en duistere geschiedenis ten tijde van de smokkelaars. Ardbeg Night valt tegelijk met de release van Ardbeg’s Limited Edition Dark Cove.

DH17’S SMUGGLERS TOUR

DH17 organiseert dit jaar een ‘smugglers tour’ door de binnenstad van Bergen op Zoom, door geheime tuinen en donkere kelders, op zoek naar smokkelwaar en lekkernijen. Maximaal 25 deelnemers kunnen deze unieke en bijzondere tour bijwonen, voor € 89,- p.p. (geheel verzorgd, inclusief eten!) #ARDBEGNIGHTArdbeg Day 2016 kopie

DATUM:         VRIJDAG 27 MEI 2016

TIJD:              19:30 – CA. 0:00 UUR

LOCATIE:       GEHEIM

Deelnemen? Voor deze unieke ‘Smugglers Tour’ zijn slechts 25 plaatsen vrij, en via deze weg geven wij u de kans een toegangskaart aan te schaffen hiervoor. U mag hierbij ook nog 1 introducé meenemen, (wel aparte toegangskaart voor bestellen!) Kaarten zijn uitverkocht!

Alle deelnemers van dit event hebben 1e recht op 1 fles Ardbeg Dark Cove a € 99,95 per fles.

ARDBEG DARK COVE

‘Take this whisky and hide it well’

Dit is de donkerste Ardbeg tot nu toe! Met een kleur van gouden potstills in het maanlicht. Op de neus donkere tonen van pure chocolade, toffee en verre vreugdevuren.Ardbeg Day 2016

In de smaak hints van peper en kruiden, maar ook tonen van limoenzests en houtskool. Smeulend houtskool vermengt zich met prachtige houttonen. Rozijnen, dadels en gember komen hier voorzichtig doorheen. In de afdronk tonen van gerookte ham en kruiden.

Deze whisky bestaat voor een groot deel uit Ardbeg whisky gerijpt in ex-Bourbon vaten. Het hart van de whisky wordt gerijpt in donkere ex-sherryvaten.

€ 99,95 per fles (max. 1 fles per klant)

BELANGRIJK: de Ardbeg Cove mag pas worden verkocht vanaf zaterdag 28 mei 2016. DH17 zal om 10:00 uur open gaan en de beschikbare flessen zullen vanaf dat moment in de open verkoop gaan. Wij werken niet met reserveringen, en we houden geen flessen achter voor mensen. U kunt in de winkel maximaal 1 fles per persoon aanschaffen en op=op.