BLACK TOT 50TH ANNIVERSARY EDITION

Een aantal maanden geleden werd Black Tot Rum gelanceerd. Black Tot is een moderne versie van een oude stijl van rum, geïnspireerd op meer dan drie eeuwen maritieme traditie. Black Tot brengt de kerncomponenten van British Navy rum samen en is een frisse en fruitige drank. In plaats van de rijke en donkere stijl van het verleden, combineert Black Tot elegante en fruitige Barbados-rum met rijke en volle Guyanan en funky Jamaican om een rum te creëren die tropische fruittonen combineert met een rijke onderstroom van chocolade en koffie.

31 juli 1970, de dag dat de Royal Navy het dagelijkse rumrantsoen van zeilers stopzette, staat bekend als Black Tot Day. De resterende rum heeft vele jaren in de opslag gestaan voordat hij werd gekocht door Specialty Drinks Ltd om Black Tot te creëren. Het is een mix van die rum, die jaren van maritieme traditie viert en drinkers de kans biedt om een echte British Navy Rum te proberen.

Geïnspireerd door 300 jaar marinetraditie, houdt Black Tot Caribbean rum centraal, met behulp van enkele van de beste voorbeelden uit Barbados, Guyana en Jamaica om een rum voor vandaag te creëren. Ongehinderd door conventie hebben we Navy-rum op zijn kop gezet – waarbij we de unieke, zoete stijlen van het verleden hebben vervangen door een veelzijdige, ongezoete rum die zich richt op smaak.

DH17 werd in de zomer uitgeroepen tot officiële Black Tot Rum Ambassador Store en heeft deze rum een mooie plaats gegeven in zijn assortiment. Rum liefhebbers zijn enthousiast over deze mooie rum en we hebben altijd een fles open staan om even te kunnen proeven als je wilt…

BLACK TOT 50TH ANNIVERSARY EDITION

Deze week is er een speciale ’50th Anniversary Edition’ van deze mooie rum uitgekomen. Beperkt verkrijgbare, speciale editie Caribische rum, ter ere van de 50e verjaardag van Black Tot Day. Gemaakt met een combinatie van rum uit Guyana, Jamaica, Barbados en Trinidad, biedt deze rum smaaklagen met tonen van zoethout, vanillebonen, limoensap, pure chocolade, in cognac gepocheerde peren en munt, met hints van geroosterde noten en zoete bananen .

Deze rum is zeer gelimiteerd verkrijgbaar, we krijgen maar een paar flessen binnen! De fles kost € 125,- per stuk en is gebotteld op 54,5% alc. [online bestellen]

BLACK TOT TASTING SET

Naast de zeer gelimiteerde Black Tot 50th Anniversary Edition hebben we ook deze toffe, nieuwe Black Tot Rum-proeverij binnen gekregen! Een proefset met 5 flesjes Black Tot rum, – inclusief 3cl flessen van de gedeconstrueerde componenten van de Black Tot Finest Caribbean Blend (respectievelijk de Barbados, Jamaica en Guyana-elementen), evenals de laatste Finest Caribbean blend zelf en de speciale Black Tot 50th Anniversary Limited Edition-blend.

Een geweldige manier om bekend te geraken met de ‘bouwstenen’ van de kern expressie van Black Tot, terwijl het ook de kans biedt om de nieuwe en heel bijzondere 50th Anniversary Edition te kunnen proeven. Een proefset kost € 50,- per stuk en is hier online te bestellen

Black Tot Global Ambassador, Mitch Wilson, zal binnenkort een virtuele proeverij met deze set organiseren speciaal voor ons, hierover later meer!