Black Tot Rum!

Black Tot is een moderne versie van een oude stijl van rum, geïnspireerd op meer dan drie eeuwen maritieme traditie. Black Tot brengt de kerncomponenten van British Navy rum samen en is een frisse en fruitige drank. In plaats van de rijke en donkere stijl van het verleden, combineert Black Tot elegante en fruitige Barbados-rum met rijke en volle Guyanan en funky Jamaican om een rum te creëren die tropische fruittonen combineert met een rijke onderstroom van chocolade en koffie.

31 juli 1970, de dag dat de Royal Navy het dagelijkse rumrantsoen van zeilers stopzette, staat bekend als Black Tot Day. De resterende rum heeft vele jaren in de opslag gestaan voordat hij werd gekocht door Specialty Drinks Ltd om Black Tot te creëren. Het is een mix van die rum, die jaren van maritieme traditie viert en drinkers de kans biedt om een echte British Navy Rum te proberen.

Geïnspireerd door 300 jaar marinetraditie, houdt Black Tot Caribbean rum centraal, met behulp van enkele van de beste voorbeelden uit Barbados, Guyana en Jamaica om een rum voor vandaag te creëren. Ongehinderd door conventie hebben we Navy-rum op zijn kop gezet – waarbij we de unieke, zoete stijlen van het verleden hebben vervangen door een veelzijdige, ongezoete rum die zich richt op smaak.

Black Tot Rum kost € 43,99 per fles, en zal ter introductie de gehele maand Juli 2020 te koop zijn bij DH17 voor € 35,99 p/fles! [online bestellen]

Black Tot combineert de elegante, rijke smaken uit Barbados en Guyana met het gedurfde karakter van Jamaica. Deze meerlagige rum is ongezoet, ongefilterd en gebotteld op 46,2% voor extra smaak.

  • NEUS: Tropische briesjes van ananas, mango, meloen en een feest van Caribische zoetigheden.
  • SMAAK: Volle textuur eerst doorspekt met intense espresso, voordat het zich ontwikkelt tot gembercake, kruidnagel, sappige honingmeloen en warme kardemombroodjes.
  • FINISH: Lang, afgerond met tropisch fruit, chili jam, masala chai en vanille.

DH17 is onlangs uitgeroepen tot officiële Black Tot Rum Ambassador Store en zal deze rum een mooie plaats geven in zijn assortiment. Tevens hebben wij leuke extra’s zoals miniatuur-flesjes Black Tot rum en een “Rum Ration Card” waarbij je -door je aan te melden met een speciale code- een speciaal cadeautje ontvangt ter ere van 50 jaar Black Tot Day & meer!  

Houd onze website in de gaten, binnenkort ontvangen we ook Black Tot tasting kits met super mooie rum’s hierin 🙂 Waaronder de 50th Anniversary special edition!