Meteen naar de inhoud

Claxton's Exploration Series - single cask whisky's

Nieuwe Independent Bottler in Nederland!

Sinds enkele maanden worden de bottelingen van onafhankelijke bottelaar Claxton’s Whisky in Nederland aangeboden. In het begin zéér minimaal, maar in het najaar van 2020 werd daar een nieuwe reeks aan toegevoegd, onder de naam ‘Explorations Series’.

Alle whisky’s in de ‘Exploration Series’ zijn Single Cask bottelingen op een alcoholpercentage van 50% waarmee gekozen is voor aroma’s in plaats van hoge alcoholen. De bottelingen in deze reeks zijn jong en krachtig, maar wel volwassen in hun rijping en aroma’s. Soms is daarbij gebruik gemaakt van een aanvullende rijping om smaken verder te uiten. Het merk is opgebouwd rond een kompas en verkenningsthema, waarbij elke fles specifieke coördinaten vertoont, die een indicatie geven van waar de spirit vandaan zou kunnen komen.

Sinds deze week heeft DH17 de eerste bottelingen uit de Claxton’s Exploration Series opgenomen in zijn assortiment, en de eerste 4 expressies uit deze serie zijn de volgende;

Een zeer authentieke Tormore 12 Years Old uit een voormalig refill bourbon cask, een Benrinnes 8 Years Old gefinisht in voormalig PX sherry hogshead, en een zeer rijke en veelzijdige Tobermory 13 Years Old met een narijping in een invloedrijk Port quartercask. Daarbij hebben wij een zeer krachtige Staoisha 7 Years Old (geturfde Bunnahabhain) uit een voormalig Oloroso quartercask als geturfde uitsmijter gevoegd.

Alle Claxton’s Exploration Series bottelingen zijn beperkt verkrijgbaar, en op = op. Klik op de links voor directe aankoop in de webshop!

Claxton's Loyaliteitsactie

Extra leuk om de whisky’s ui de Claxton’s Exploration Series te kopen is het loyaliteitsprogramma dat Claxton’s heeft opgezet! Elke fles uit de Exploration Series bevat een Claxton verzamelaars- munt, die als ‘schat’ kan worden verzameld.

Dit is uiteindelijk voor een beetje plezier, maar stimuleert de loyaliteit van de klant en beloont deze ook! Dit muntje zit verborgen in de kroon bovenop de kurk. Per heden kunnen consumenten hun munten insturen, dit is het proces;

1. Zodra een klant 5 munten heeft verzameld, moet de klant deze rechtstreeks naar Claxton’s sturen met zijn/haar naam, adres en contactgegevens enz (Claxton’s, Sandbed House, Dalswinton Bond, Dalswinton Estate, Dumfries, DG1 1TG, Scotland)

2. Claxtons zal reageren met een persoonlijke brief waarin ze hen bedanken voor hun loyaliteit en aangeven dat ze contact met de Nederlandse importeur van Claxton’s kan opnemen, om het speciale botteling-aanbod te coördineren. De importeur zal dan contact opnemen met DH17 en de fles bij ons afleveren, zodat u deze bij ons af kunt komen halen!

3. Dit zijn de twee bottelingen die beschikbaar zijn gesteld (zolang de voorraad strekt);
Tobermory Single Malt Scotch Whisky – 1995 25 Year Old, Islands, Hogshead, 50% Abv 70cl
– A Highland Distillery Single Malt Scotch Whisky – 2000 20 Year Old, Highland, Hogshead, 50%Abv 70cl. 

4. De kosten voor één van de twee bottelingen zijn 60 EUR (inclusief verzendkosten) voor de consument.