Compass Box ‘The Muse’

Zoals jullie wel weten zijn wij fans van Compass Box. Mooie whisky’s stuk voor stuk, met een bijzonder smaakprofiel en altijd een goed verhaal! En dan die flessen… plaatjes stuk voor stuk. Op 30 Mei a.s. organiseren we dan ook een mooie whisky-proeverij met verschillende oude en bestaande Compass Box whisky’s, gepresenteerd door Brand Ambassador Céline Tùtú {meer informatie}

De eerste limited edition release van Compass Box voor 2018 is de Compass Box Hedonism ‘The Muse’. Een variant op de ‘standaard’ Hedonism, met veel oudere whisky’s in hun blend van verschillende Single Grain whisky-distilleerderijen.

De Hedonism ‘The Muse’ is een zeer oude blended grain whisky waarvan alle componenten een x aantal jaren gezamenlijk hebben gerijpt. Niet alle ingrediënten zijn daardoor te achterhalen maar deze whisky bevat in ieder geval Invergordon (27,2%) uit een American oak refill barrel, oude North British (20,4%) uit een re-charred barrel, oude Strathclyde (16%) uit een refill hogshead, nog meer North British (15,7%) uit een first fill bourbon barrel en 3,6% en 3,3% Port Dundas uit respectievelijk een re-charred barrel en een hogshead. De overige 13,8%, ook wel de ‘Muse Cask’ genoemd is een 33 jaar oude blended grain waarvan de exacte ingrediënten en het vattype niet meer te achterhalen is.

Het resultaat: in elk opzicht een overweldigende whisky! De neus  heeft tonen van vers fruit, honing, bessen, zachte specerijen en een vleugje eik. De smaak is fruitig en scherp met citrusfruit, verse bessen, gemberwortel, en hints van honing en vanille op de achtergrond. De afdronk is lang, levendig en weelderig. Fantastisch!

De Compass Box Hedonism ‘The Muse’ is gebotteld op 53,3% alc. (in Febr. 2018), non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als limited release van 3060 flessen. Er zijn slechts 120 flessen beschikbaar voor Nederland. De Compass Box Hedonism ‘The Muse’ kost € 279,99 per fles en is hier te bestellen

Deze Hedonism is een hommage aan zowel de vrouw op het Hedonism label alsmede de vrouwen bij Compass Box. Naar verluid is de vrouw op het Hedonism label de eerste ooit op een whisky fles.

PROEFNOTITIES:

NOSE: licht kokos en een rijke honing en vanille geur
PALATE: Karamel en vanille, creme brulee met zachte zoete kruiden
FINISH: lekker lang en intens