Ga naar de inhoud

Compleet assortiment nieuwe Italiaanse wijnen!

DH17 is 2023 gestart met een gloednieuwe wijnleverancier, die met name op het gebied van Italiaanse wijnen een prachtige aanvulling is voor ons assortiment, daar zijn we blij mee!

Wij hebben deze week een eerste bestelling binnen gekregen van een voor ons nieuwe Italiaanse wijnleverancier. Het onderhouden van een spannend en kwalitatief goed wijnassortiment stopt nooit. Wijn is een artikelgroep die onderhevig is aan verschillende, bepalende invloeden. Elk jaar kan de kwaliteit van wijn anders zijn door weersinvloeden, de prijs kan zomaar hevig omhoog gaan omdat een wijn-type op dat moment meer afzet heeft over de gehele wereld, verandering van wettelijke bepalingen, de ontwikkeling van het wijnhuis en de wijnmaker. Dus mijn taak is om voor onze wijnconsumenten steeds een spannend en aantrekkelijk assortiment te waarborgen!

Nu hebben wij van een gespecialiseerde importeur kennis genomen van voortreffelijke, kleine Italiaanse wijnhuizen. Niet klein in smaak en kwaliteit, maar klein als in; gespecialiseerd in het topsegment van de mooiste Italiaanse wijnen. Liefhebbers als producent, die veel energie in kwaliteit en diversiteit stoppen. En daarom wijnen leveren die nooit in de supermarkt of de gemiddelde wijnhandel te koop zijn, maar die wij als DH17 moeten ontdekken, in contact komen met de juiste importeurs, en zo pareltjes kunnen vinden die echt duidelijk beter zijn dan het geijkte wat bij anderen aangeboden wordt.

In onze webshop staan de nieuwe wijnen uitgebreid omschreven. Wijnen van verschillende Italiaanse regio’s. Ik noem uit de Abruzzen de Collefrisio wijnen, een Appasimento van Merlot, Sangiovese en Montepulciano. de Collefrisio Bianco is een goddelijke blend van Sauvignon Blanc, Traminer, Falanghina en Trebbiano. Uit Puglia de De Feudis Negroamaro of de Primitivo. Uit Toscane een fantastische Rosso Poderi van 100% Sangiovese. Uit de Piemonte de voortreffelijke wijnen van Guasti Clement, zoals hun prijswinnende Barbera de Asti, om te watertanden… of de Collo Tortonesi gemaakt van de vergeten druivensoort Timorasso. Te veel om op te noemen.

En eentje die het extra benoemen meer dan waard is en wij zien als het nieuwe  zomerdrankje voor onze DH17 klanten; de verleidelijk Braschetto d’ Acqui, een licht alcoholische mousserende wijn, fantastisch bij desserts of om zo te drinken bij de borrel ;-)_

Persoonlijk ben ik erg blij dat we deze buitengewone wijnen aan ons assortiment konden toevoegen, ik weet zeker dat je van deze wijnen kunt gaan genieten in 2023!

P.S. de prijzen van deze wijnen zijn zeer de moeite waard, prijs-kwaliteit verhouding vind ik fabuleus!

Geniet, Johan Rijnart