De nieuwste Flaming Heart van Compass Box

Zoals jullie wellicht weten zijn wij fervent aanhangers van de Compass Box whisky’s. Deze whisky is samengesteld en gemaakt tot een waarvan de smaak is opgebouwd en gecreëerd door Whisky Maker John Glaser. Net als bij een superieure Bourgogne of een duizelingwekkende Premier Cru Bordeaux is de kennis en kunde van de “artiest”  die het eindproduct maakt bepalend. En John Glaser heeft al vele malen bewezen deze kunst onder de knie te hebben. Inmiddels is Compass Box bij de meeste echte whiskykenners een begrip als het gaat om finesse en kwaliteit.

Flaming Heart is al vaker gecreëerd, de laatste en meest bewierookte was de 5de die in 2015 uitkwam.

Opgebouwd uit oude Coal Ila, Clynelish, Deanston en “een Highland whisky” was deze complexe rokerige whisky een geweldenaar die velen nog in het geheugen ligt. En nu komt de 2018 editie uit. De 6e release inmiddels alweer.

De proefnotities luiden als volgt:

“A big, smoky malt whisky with rich, concentrated vanilla and spice character, echoing smoke and spice on the finish”

Er komt een 0,7 ltr. editie in Limited Edition uitvoering, maar ook een nog veel beperkter verkrijgbare 1,5 liter uitvoering. Hiervan zijn slechts 800 flessen wereldwijd beschikbaar (UITVERKOCHT)!! Natuurlijk zijn beide varianten ook online te bestellen: